Banner Before Header

Etelä-Liettuassa tönöttää valtava turisti­kohde – nyt täysin tyhjän panttina

Sen erottaa jo kaukaa. Parkkipaikan tasolta noin 12-kerroksisen tornitalon korkuinen rakennelma nousee selvästi puiden latvojen yläpuolelle.

Montun pohjalle saakka korkeuseroa tulee hulppeat 150 metriä.

Kyseessä on Etelä-Liettuaan Druskininkain turisti- ja kylpyläkaupungin kupeeseen rakennettu yksi maailman suurimmista sisälaskettelukeskuksista, Snow Arena.

Oheispalveluihin kuuluvat muun muassa kartingrata ja helikopteriajelut.

Druskininkain kaupungissa ovat perinteisesti käyneet lomailemassa venäläiset ja valkovenäläiset turistit. Snow Arena on tarkoitettu erityisesti äveriäille venäläisturisteille, mutta nyt kun rajat ovat kiinni ja turistit poissa, se näkyy karusti myös noin 30 miljoonaa euroa maksaneen Snow Arenan arjessa.

Kun Ilta-Sanomat vieraili Snow Arenassa, parkkipaikalla oli vain pari hassua autoa. Ja sisällä aavemaisen hiljaista. Ravintolassa, aulassa tai lipunmyynnissä ei ollut ristinsielua, ja eteiseen tuli juuri kaksi äitiä lapsineen.

Laskettelukeskuksen aulassa tai lipunmyynnissä ei näkynyt ketään.

Eivät hekään käyttämään keskuksen palveluja vaan hurvittelemaan kahteen eteisen kolikkoautomaattilaitteeseen.

Snow Arena avattiin elokuussa 2011. Keskuksessa on kaksi rinnettä, katettu 460 metriä pitkä päärinne sekä talvisaikaan avoinna oleva 640 metriä pitkä ulkorinne.

Kartingradalla kaikki autot olivat varikolla.

Keskus on ollut vaikeuksissa aikaisemminkin. Huhtikuussa 2019 se sulki hetkeksi ovensa. Tuolloin sulkeutuivat myös keskuksen puhelinlinjat, ja kausilipun ostaneet jäivät epätietoisuuden valtaan, kuinka menetetty aika korvataan.

Keskus vaihtoi tuolloin omistajaa, mutta vaikeudet eivät poistuneet. Ylläpitokustannukset ovat melkoiset, sillä sisälämpötila pidetään jatkuvasti 2–4 pakkasasteessa.

Druskininkain Snow Arena on yksi maailman suurimmista sisälaskettelukeskuksista, mutta venäläisturistien kato näkyy karusti.

Snow Arenan todennäköisesti kuuluisimmat lasketteluvieraat ovat olleet Italian maajoukkueeseen kuuluneet Denise Karbon, Manuela Mölgg ja Sabrina Franchini, jotka kävivät harjoittelemassa laskettelukeskuksessa ennen maailmancupkauden alkua marraskuussa 2013.

Source Link is.fi