Etelä-Saimaa: Kultavalmentaja Mika Turunen, 56, on kuollut

Lappeenrannan Namikan miesten koripallojoukkuetta 18 kauden ajan luotsannut Mika Turunen kuoli viime vuoden lopussa 56-vuotiaana, kertoo Etelä-Saimaa. Turunen menehtyi Lappeenrannassa pitkäaikaisen sairastamisen jälkeen 29. joulukuuta.

Turunen nosti pitkän valmennusuransa aikana lappeenrantalaiset liigaan vuonna 2000 ja luotsasi joukkueen miesten Korisliigaan mestaruuteen 2005 ja 2006. Namikan menestysvuosina Turunen voitti koripalloilun Suomen cupin 2005, 2006 ja 2007. Hän toimi myös hetken seuran puheenjohtajana.

Menestyksellä oli kirjaimellisesti hintansa, kun keväällä 2008 LrNMKY:n tileiltä paljastui verotarkastuksen jälkeen lähes puolen miljoonan euron velkataakka. Etelä-Karjalan käräjäoikeus määräsi vuonna 2010 Turusen viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta.

Oikeuden mukaan Turunen ei ollut tavoitellut taloudellista hyötyä itselleen, vaan oli menettänyt varojaan lainatessaan rahaa yhdistykselle. Oikeus huomioi päätöksessään, että valmennustöiden lisäksi erillistä päivätyötä tehneellä Turusella oli ollut kohtuuttoman suuri työtaakka.

Lappeenrannasta lähdettyään Turunen jatkoi valmennusuraansa ulkomailla. Hän valmensi urallaan Unkarissa, Luxemburgissa, Iranissa, Kosovossa, Kiinassa, Vietnamissa, Englannissa ja Intiassa.

Kesällä Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentajan paikan ottava Lassi Tuovi aloitti valmennusuransa Lappeenrannassa Turusen valmennusryhmässä.

Source Link is.fi