Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_854fe5f73acf43b926968fde68f1a2b9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
EU:n Borrell vierailulle Ukrainaan – käy myös rintamalla – Uutisalue

EU:n Borrell vierailulle Ukrainaan – käy myös rintamalla

EU:n ulkosuhteita johtava Josep Borrell vierailee tulevalla viikolla Ukrainassa. Borrellin on tarkoitus käydä myös rintamalla maan itäosassa, missä Ukrainan joukot ovat vuosia ottaneet yhteen Venäjän tukemien separatistien kanssa.

Borrell aloittaa vierailunsa tiistaina ja viipyy maassa torstaihin.

Borrell on korostanut, että kaikista Euroopan turvallisuutta koskevista päätöksistä tulee keskustella yhteistyössä EU:n kanssa. EU on pelännyt, että se jää pelkäksi sivustakatsojaksi, kun Yhdysvallat ja Venäjä keskustelevat Euroopan turvallisuudesta.

Viime aikoina Venäjän ja Yhdysvaltojen välit ovat olleet jännittyneet Ukrainan tilanteen vuoksi. Venäjä on keskittänyt Ukrainan rajan läheisyyteen noin satatuhatta sotilasta, mikä on nostanut esiin pelkoja Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Venäjä on kiistänyt hyökkäysaikeet.

Source Link is.fi