Banner Before Header

Euroviisujen konseptia kokeillaan Yhdysvalloissa – juontajiksi valittiin Suomessakin keikkailut rap-artisti ja American Idol -kilpailun voittaja

Pop-laulaja Kelly Clarkson ja rap-artisti Calvin Cordozar Broadus, eli Snoop Dogg juontavat Yhdysvaltain historian ensimmäistä Euroviisu-konseptilla järjestettävää laulukilpailua.

Yhdysvaltain laulukilpailun juontajavalinnoista kerrottiin (siirryt toiseen palveluun) maanantaina.

– Olen ollut viisufani ja rakastan Euroviisujen konseptia, joten olen innoissani saadessani tuoda tämän musiiki-ilmiön Yhdysvaltoihin, Clarkson iloitsi.

Snoop Dog sanoi, että on kunnia saada isännöidä Yhdysvaltain ensimmäisiä ”Euroviisuja” kollegansa Miss Texasin, eli Clarksonin kanssa.

Amerikkalaisten ”Euroviisujen” toinen juontaja Snoop Dogg esiintyi amerikkalaisen jalkapalloturnauksen Super Bowlin puoliajalla 13. helmikuuta. Kuva: John G. Mabanglo / EPA

Live-laulukilpailu kokoaa yhteen aritsteja eri puolilta maata

Yhdysvalloissa on järjestetty lukuisia laulukilpailuja, ja muiden muassa juontaja Clarkson on itse voittanut vuonna 2002 American Idol -laulukilpailun.

Ensi kertaa järjestettävä Live-laulukilpailu on kuitenkin aivan uudentyyppinen laulukilpailu amerikkalaisyleisölle. Kilpailun konsepti on lainattu Euroviisuista.

Kutakin osavaltiota edustaa laulaja, duo tai bändi. Kaikkiaan kilpailuun osallistuu 56 osanottajaa, sillä 50 osavaltion lisäksi pääkaupungilla Washingtonlla sekä viidellä Yhdysvaltain territoriolla on omat edustajansa.

Kuten eurooppalaisessa kilpailussa kukin kilpailija esittää yhden kappaleen.

Ohjelman ensi-ilta nähdään 21. maaliskuuta NBC-kanavalla. Kilpailu kestää peräti kahdeksan viikkoa ja suuri finaali on määrä järjestää 9. toukokuuta, samalla viikolla kun Euroviisut alkavat.

Lue lisää:

Source Link yle.fi