Banner Before Header

Ex-keihäänheittäjä Taina Ojaniemi kertoo poliisin uransa vaikeimmasta tehtävästä – burgerimies Akseli Herleviltä totinen reaktio

Farmi Suomen kilpailijat keskustelevat uuden jakson illallisella kuolemasta. Ex-keihäänheittäjä Taina Ojaniemi on nykyiseltä ammatiltaan poliisi ja joutuu toisinaan kuolinviestin viejäksi työssään. Akseli Herlevi kysyy Tainalta, millaisia ajatuksia aihe herättää.

– Se kuuluu ihan olennaisena osana mun työhön. Paljon tulee tehtäviä, missä mennään vainajatehtäviin, Taina kertoo.

– Te olette ensimmäisinä, jotka näkee sen monta kertaa, Sani miettii raskasta aihetta.

– Kuolinviestin vieminen on mun mielestä yksi vaativimmista tehtävistä, koska se omainen pitää kohdata oikealla tavalla… Se täytyy hoitaa ammattitaitoisesti, Taina pohtii.

– Hienoa, että yhteiskunnassa on sellaisia ihmisiä, jotka haluavat tehdä sitä. Mulla on ihan järjetön rispekti siihen työhön, mitä teet. Lääkäreissä sama juttu, Akseli kommentoi.

Akseli paljastaa, että hänen työnsä kokkina ja burgerimiehenä tuntuu toisinaan vähäpätöiseltä muihin ammatteihin verrattuna.

– Välillä miettii, että oma työ on merkityksetöntä, kun se on pääasiassa tiskaamista ja perunankuorintaa, hän toteaa.

Taina painottaa, että Akselin ammattitaidolla on Farmilla ollut korvaamaton merkitys muille kilpailijoille.

– Siitä tulee hyvä fiilis ja nautintoa. Täälläkin kuinka paljon olet tuonut hyvää meille, kun ollaan saatu nauttia ihan mielettömän ihanista ruokahetkistä, mehän ollaan kaikki suupielet ylöspäin! Taina sanoo.

– Kaikkia meitä tarvitaan kuitenkin, Akseli toteaa.

– Otetaanpa sille, Sani ehdottaa ja saa farmilaiset nostamaan maljat.

Farmilaiset nostivat maljat toisilleen.

Taina Ojaniemi on nähty aiemmin jo Poliisit-tv-sarjan tuotantokausilla, Selviytyjät Suomi -seikkailurealityn neljännellä tuotantokaudella ja Mestareiden mestari -urheilurealityn kolmannella tuotantokaudella.

Ojaniemi kertoi IS:lle helmikuussa, että tv-konkariudestaan huolimatta hän pohti Farmiin lähtemistä pitkään.

– Pitkään sitä pohdin ja mietin, mutta mieheni Janne lopulta sanoi, että kyllä sinun pitää siihen lähteä, kun siellä on niitä eläimiäkin, Ojaniemi naurahtaa.

Lue lisää: Tv:stä tutun poliisin Taina Ojaniemen menneisyys nousee usein esiin työkeikoilla – keski-ikäisten miesten kanssa tilanteet saattavat muuttua erikoisiksi

Ojaniemi kertoi, että tv-realityt ovat opettaneet häntä myös nykyisessä työssään poliisina.

– Kun näkee, miten itse käyttäytyy ryhmässä ja miten ryhmä toimii, niin se on opettanut minua myös työssäni poliisina, joka on ryhmätyötä.

Tv-kisailuissa Ojaniemeä viehättää niiden tarjoama mahdollisuus heittäytyä tutusta ja turvallisesta uuteen ja tuntemattomaan.

– Ohjelmat haastavat itseäni, kun pitää heittäytyä omalta mukavuusalueeltaan täysin pois. Heittäytyminen tällaisiin on opettanut minua valtavasti ihmisenä, ja koen, että saan näistä ohjelmista paljon lisää omaan arkeeni, Ojaniemi kuvailee.

– Itselleenkin voi nauraa, eikä asioita tarvitse ottaa niin vakavasti. Se ja heittäytyminen ovat valttikortteja, Ojaniemi toteaa.

Farmi Suomi joka lauantai ilmaiseksi Ruudussa heti aamulla ja Nelosella kello 20.

Source Link is.fi