Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_25a17bf966a0c91648a0c3be4a68de46, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ex-olympiaurheilija piinasi naapureita arvotalossa Helsingissä – vuokraemäntä joutui pattitilanteeseen – Uutisalue
Banner Before Header

Ex-olympiaurheilija piinasi naapureita arvotalossa Helsingissä – vuokraemäntä joutui pattitilanteeseen

Helsingin hovioikeudelta ei irronnut jatkokäsittelylupaa kuusikymppiselle ex-huippu-urheilijalle, joka häädettiin vuokrakodistaan maaliskuussa.

Vuokraemännän ja naapureiden piina alkoi loppukesällä 2019, jolloin mies muutti Helsingin keskustan tuntumassa sijaitsevaan vanhaan arvokiinteistöön.

Ex-urheilija on menneinä vuosikymmeninä edustanut lajiaan menestyksekkäästi olympialaisissa ja muissa arvokisoissa.

Kodiksi asettumisesta ehti oikeusasiakirjojen perusteella kulua vain muutamia kuukausia, kun isännöitsijä sai ensimmäiset ilmoitukset miehen äänekkäästä ja häiritsevästä elämästä.

Naapureiden mukaan asunnosta kantautui useasti erittäin kovaäänistä metelöintiä ja riehumista.

Vuokraemäntä antoi asukkaalle ensimmäisen kirjallisen varoituksen huhtikuussa 2020. Asunnon oven ikkuna oli rikottu ja ovea töhritty.

Jo tätä ennen mies oli saanut useita huomautuksia aiheuttamistaan häiriöistä.

Lue lisää: Kuvat paljastavat: Lapsi­perhe turmeli vuokra­taloa yli 20 000 euron edestä – torakoita piti myrkyttää ja sauna melkein paloi

Asukas ei niistä piitannut. Älämölö jatkui samaa rataa kevättalven 2020 aikana. Naapurit joutuivat turvautumaan myös virkavallan apuun, koska asunnosta kuului usein kovaäänistä riitelyä.

Kevääseen 2021 mennessä vuokraemäntä oli toimittanut häirikölle kolme kirjallista varoitusta ja ilmoitti purkavansa vuokrasopimuksen.

Purkuilmoituksesta ja sähköpostitse lähetetyistä kehotuksista huolimatta vuokralainen ei suostunut muuttamaan pois asunnosta eikä luovuttanut sitä vuokraemännälle.

Sen sijaan hän jatkoi naapurirauhan turmelemista muun muassa metelöimällä rappukäytävässä yöaikaan. Tilanne kärjistyi niin ongelmalliseksi, että taloyhtiö joutui väläyttämään vuokraemännälle huoneiston haltuunottoa.

Käytännössä asunnon omistaja joutui pattitilanteeseen. Kuukaudet kuluivat, mutta hän ei kyennyt laittamaan asuntoa uudelleen vuokramarkkinoille, koska ei päässyt eroon piinaavasta vuokralaisesta.

Vuokraemäntä joutui hankkimaan häädön oikeusteitse.

Lue lisää: Jethron vuokralainen joutui piina­tilanteeseen – liike­tilan remontti­pommista oikeus­taisto

Todistajana kuultu taloyhtiön isännöitsijä kertoi saaneensa kaikkiaan kymmeniä yhteydenottoja eri asukkailta. Osa naapureista oli ilmoittanut ex-urheilijan aiheuttamista häiriöistä nimettömästi, koska isännöitsijän mukaan he olivat pitäneet miestä aggressiivisena.

Isännöitsijällä oli tiedossaan noin 10 kertaa, kun poliisit olivat käyneet paikalla erinäisten tappeluiden, huudon ja humalaisen örvellyksen takia.

Ex-urheilija kiisti aiheuttaneensa häiriöitä. Hänen mielestään ilmoitukset oli tehnyt yksi ja sama hänen elämästään kiinnostunut naapuri.

Mies laittoi riitelystä koituneet metelöinnit tyttöystävänsä piikkiin, joka miehen mukaan oli tuonut asuntoon luvatta omia seuralaisiaan. Mies oli kertomansa mukaan joutunut itsekin soittamaan poliisit paikalle, jotta kutsumattomat vieraat saatiin asunnosta ulos.

Metakkaa oli vuokralaisen mukaan aiheutunut myös viereisestä työmaasta ja talon edustalle rannalle kerääntyneistä ihmisistä.

Helsingin käräjäoikeus vahvisti vuokrasopimuksen puretuksi maaliskuussa antamallaan ratkaisulla ja velvoitti vuokralaisen muuttamaan asunnosta heti pois häädön uhalla.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vuokraemännälle alkuvuonna rästiin jäänyttä vuokraa ja korvaamaan yli 3 600 euroa oikeuskuluja.

Ex-urheilija valitti käräjäoikeuden ratkaisusta hovioikeuteen, joka tiistaina antamassaan ratkaisussa ilmoitti, ettei asiaa oteta jatkokäsittelyyn.

Käräjäoikeuden ratkaisu jää voimaan.

Source Link is.fi