Banner Before Header

F1-kisojen yhteyteen lisää suomalaisväriä – William Alatalo teki F3-sopimuksen

William Alatalo on tehnyt sopimuksen Jenzer Motorsportin kanssa ja kilpailee alkavalla kaudella FIA:n F3-sarjassa.

19-vuotias suomalaiskuljettaja nousee näin FIA:n rakentaman F1-polun kolmosportaalle. F3-sarjan kisat ajetaan FIA:n F2-sarjan tapaan F1-kisojen yhteydessä samoina kisaviikonloppuina.

Sveitsiläistalli ei kuulu sarjan ennakkosuosikkeihin – pikemminkin päin vastoin. Viime kaudella Jenzer oli tallipisteissä viimeistä edellinen.

Alatalon tavoitteena on olla tallin paras kuski. Jenzerin kolmatta kuskia ei ole vielä julkaistu, mutta Alatalon lisäksi puikoissa on israelilainen Ido Cohen, jonka pitäisi lähtökohtaisesti jäädä suomalaisen jalkoihin. Cohen ajoi viime kaudella F3-sarjaa ja Formula Regional -sarjaa saavuttamatta yhtään pistettä.

– Sarjan top 12 olisi hyvä saavutus, samoin kuin podiumille nouseminen kauden aikana. Lähden tekemään parhaani ja hakemaan voittoa joka kisasta. Tiimi myös tietää, että sarjan top 3 -sijoista ei voida taistella, mutta teemme parhaamme, Alatalo sanoo.

Alatalo testasi uuden tallinsa autoa viime marraskuussa Valenciassa.

Alatalo kisasi viime kaudella Euroopan Formula Regional -sarjassa, joka ajetaan niin ikään F3-autoilla. Hän sijoittui sarjan loppupisteissä 11:nneksi.

Suomalainen kamppaili pitkään sijoituksista sarjan kärkikahdeksikossa, mutta Arden-tallin loppukausi oli vaisu.

F3-sarja alkaa F1-kauden ohessa Bahrainissa maaliskuussa.

Source Link is.fi