Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c9c6592e422256beba817c2aba3d9b07, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
F1-legenda Frank Williams on kuollut – Uutisalue

F1-legenda Frank Williams on kuollut

F1-talli Williamsin perustaja ja entinen tallipäällikkö Frank Williams on kuollut. Suru-uutisesta kertoo muun muassa Reuters.

Englantilainen Sir Frank Williams oli 79-vuotias. Kuoleman on vahvistanut Williamsin perhe.

Perheen tiedotteen mukaan Williams joutui sairaalaan perjantaina ja nukkui pois sunnuntaina perheensä ympäröimänä.

Williams nosti itsensä mukaan nimetyn F1-tallin yhdeksi formulahistorian menestyneimmistä talleista. Hänen aikanaan brittitalli voitti yhteensä yhdeksän valmistajien ja seitsemän kuskien MM-titteliä. Williams-tallin suuruuden vuodet ajoittuvat erityisesti 1980- ja 1990-luvuille.

Suomalaisittain muistetaan Keke Rosbergin Williamsilla vuonna 1982 voittama maailmanmestaruus.

Williams perusti tallin vuonna 1977. BBC:n mukaan hän oli mukana tallin toiminnassa vuoteen 2020 asti, jolloin hän ja hänen tyttärensä Claire Williams myivät tallin yhdysvaltalaisille sijoittajille.

Williams joutui vuonna 1986 liikenneonnettomuuteen, jossa hän neliraajahalvaantui. Tämän jälkeen hän liikkui pyörätuolilla. Williamsin johtamista hän jatkoi menestyksekkäästi vammoistaan huolimatta.

Asiasta lisää hetken kuluttua.

Source Link is.fi