Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c5c64d52abd5d63db7fd9a9f3ef07e65, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Uutisalue https://uutisalue.news Uutisia suomeksi Tue, 16 Apr 2024 19:39:00 +0000 fi hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.7 https://uutisalue.news/wp-content/uploads/2021/11/FAVICON_UUT-1.png Uutisalue https://uutisalue.news 32 32 Televisiolääkäri harrasti seksiä asiakkaansa kanssa – antoi vastineeksi ilmaisen botox-hoidon https://uutisalue.news/televisiolaakari-harrasti-seksia-asiakkaansa-kanssa-antoi-vastineeksi-ilmaisen-botox-hoidon/ https://uutisalue.news/televisiolaakari-harrasti-seksia-asiakkaansa-kanssa-antoi-vastineeksi-ilmaisen-botox-hoidon/#respond Tue, 16 Apr 2024 19:39:00 +0000 https://uutisalue.news/televisiolaakari-harrasti-seksia-asiakkaansa-kanssa-antoi-vastineeksi-ilmaisen-botox-hoidon/ Tuomioistuin päättää myöhemmin, menettääkö Tijion Esho lääkärinoikeutensa tapauksen takia.

Britannian lääkäreiden kelvollisuutta valvovan tuomioistuimen (MPTS) mukaan This Morning, Morning Live ja Body Fixers -ohjelmista tuttu lääkäri Tijion Esho on harjoittanut seksiä asiakkaansa kanssa vastineeksi botox-hoidosta.

Esho myönsi vaihtaneensa ”sopimattomia seksuaalisia viestejä Instagramissa”.

Lääkäri kertoi MPTS:n kuulemisessa, ettei hänellä ollut koskaan fyysistä seksuaalista yhteyttä potilaan kanssa, joka tarjosi seksipalveluita OnlyFansin ja verkkosivujen kautta.

Tuomioistuin katsoi kuitenkin toteen näytetyksi, että Esho oli sukupuoliyhteydessä potilaan kanssa Newcastlen klinikalla vuonna 2021 ja antoi botoxia ilmaiseksi.

MPTS totesi myös, että Esho ja nainen olivat olleet seksuaalisessa kanssakäymisessä jo aiemmin.

MPTS katsoi, että Eshon käytös oli seksuaalisesti motivoitunutta, mutta ei pitänyt potilasta ”haavoittuvana” ammattinsa vuoksi.

MPTS kokoontuu uudelleen myöhemmin tässä kuussa, jolloin päätetään, onko Eshon kyky harjoittaa ammattiaan heikentynyt väärinkäytöksen vuoksi.

Source Link is.fi
]]>
https://uutisalue.news/televisiolaakari-harrasti-seksia-asiakkaansa-kanssa-antoi-vastineeksi-ilmaisen-botox-hoidon/feed/ 0
Ainakin puolet Kööpenhaminan pörssi­rakennuksesta tuhoutui tunteja kestäneessä raivokkaassa tulipalossa https://uutisalue.news/ainakin-puolet-koopenhaminan-porssirakennuksesta-tuhoutui-tunteja-kestaneessa-raivokkaassa-tulipalossa/ https://uutisalue.news/ainakin-puolet-koopenhaminan-porssirakennuksesta-tuhoutui-tunteja-kestaneessa-raivokkaassa-tulipalossa/#respond Tue, 16 Apr 2024 19:36:00 +0000 https://uutisalue.news/ainakin-puolet-koopenhaminan-porssirakennuksesta-tuhoutui-tunteja-kestaneessa-raivokkaassa-tulipalossa/ Rakennus on yksi Kööpenhaminan vanhimpia.

Kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokkaan Kööpenhaminan 1600-luvun pörssirakennuksen tulipalo saatiin tuntikausia kestäneen sammutuksen jälkeen tiistaina illan suussa viimein hallintaan.

– Tulipalo on siinä määrin kontrollissa, että olemme tällä hetkellä tekemässä loppusammutusta, joka kestää useita tunteja, kertoi pelastuslaitoksen johtaja Jakob Vedsted Andersen lehdistötilaisuudessa.

Andersenin mukaan tuli ehti tuhota puolet rakennuksesta lähes kokonaan. Muun muassa rakennuksen torni romahti.

Paikalla on paljon pelastushenkilökuntaa ja poliiseja. Kuva: Ida Marie Odgaard / Reuters

Kuva: Ida Marie Odgaard / Reuters

Tulipalo alkoi toistaiseksi tuntemattomasta syystä aamulla noin puoli kahdeksalta paikallista aikaa. Ihmiset saatiin aamulla evakuoitua rakennuksesta ajoissa, eikä henkilövahinkoja ollut tiedossa.

Rakennus oli ollut kunnostettavana. Kunnostustöiden on osaltaan arvioitu kasvattaneen tulipalon riskiä.

Sammutustöitä vaikeuttivat pörssirakennuksen kuparinen katto sekä rakennuksen ympärillä olevat rakennustelineet.

– Kuparikatto on kuin kansi rakennuksen päällä. Sitä on ollut oikein mukavaa katsella, mutta sammutustöiden näkökulmasta se varaa sisälleen paljon lämpöä. Siksi meidän on mentävä katon alle ja varmistettava, että tuli ei pääse alas rakennuksen läpi, Andersen kuvaili aikaisemmin Tanskan radiolle.

Rakennuksesta saatiin pelastettua ainakin osa siellä olleista arvokkaista taideteoksista, jotka vietiin Tanskan Kansallismuseoon tarkistettaviksi ja varastoitaviksi.

Tanskan kulttuuriministeri Jakob Engel-Schmidt sanoi rakennuksen mukana palavan tanskalaista kulttuurihistoriaa.

– Järkyttäviä kuvia pörssistä tänä aamuna – 400 vuotta tanskalaista kulttuuriperintöä liekeissä, ministeri kirjoitti X-viestipalvelussa.

Pörssitalo on yksi Kööpenhaminan vanhimmista rakennuksista. Slotsholmenin alueella sijaitseva renessanssirakennus on vuodelta 1625.

Engel-Schmidtin mukaan oli kuitenkin ”koskettavaa” nähdä, kuinka pörssin työntekijät ja ohikulkijat tekivät yhteistyötä palopaikalla yrittäessään pelastaa taideaarteita palavasta rakennuksesta.

Monet tanskalaiset olivat kauhuissaan maamerkkinsä tuhoutumisesta.

Tanskan puolustusministeri Troels Lund Poulsen kuvaili paloa ”meidän omaksi Notre Dame -hetkeksemme”. Pariisin Notre Dame -katedraalin palosta tuli juuri maanantaina kuluneeksi viisi vuotta.

– Tämä on kansallinen aarteemme, sanoi 45-vuotias tanskalainen katsellessaan liekkejä.

– Monien vanhojen tanskalaisten maalausten alkuperäisteokset olivat siellä. Olen vieraillut rakennuksessa monesti, joten tämä on saanut minut hyvin surulliseksi, hän jatkoi.

Tältä rakennus näytti ennen paloa. Kuva: REUTERS/Andrew Kelly

Yksityisomistuksessa ollutta rakennusta oli käytetty gaalaillallisiin ja konferensseihin, eikä se ollut avoinna yleisölle. Rakennuksen yhteydessä toimi kuitenkin myös kauppahalli. Rakennuksen lähellä sijaitsee myös Tanskan parlamentti.

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla kello 22.35.

Pörssirakennuksen palo näkyy kauas. Kuva: Jari-Veikko Kauppinen

Source Link is.fi
]]>
https://uutisalue.news/ainakin-puolet-koopenhaminan-porssirakennuksesta-tuhoutui-tunteja-kestaneessa-raivokkaassa-tulipalossa/feed/ 0
Sanna Marin -kirja julki syksyllä – ”Paljastaa, millainen johtaja Sanna Marin oli” https://uutisalue.news/sanna-marin-kirja-julki-syksylla-paljastaa-millainen-johtaja-sanna-marin-oli/ https://uutisalue.news/sanna-marin-kirja-julki-syksylla-paljastaa-millainen-johtaja-sanna-marin-oli/#respond Tue, 16 Apr 2024 19:25:00 +0000 https://uutisalue.news/sanna-marin-kirja-julki-syksylla-paljastaa-millainen-johtaja-sanna-marin-oli/ Kirja on tehty ilman Sanna Marinin valtuutusta.

Suomen entisestä pääministeristä Sanna Marinista (sd) julkaistaan tietokirja ensi marraskuussa.

Poikkeuksellinen pääministeri – Sanna Marin -nimeä kantavan kirjan julkaisuaika selviää WSOY-kustantamon syksyllä julkaistavia kirjoja käsittelevästä katalogista.

Kirjan on kirjoittanut toimittaja Salla Vuorikoski. Kirja on auktorisoimaton, eli tehty ilman Sanna Marinin valtuutusta.

Salla Vuorikoksen kirjoittaman Marin -kirjan kansikuvassa pienten Sanna Marin -kuvien mosaiikista muodostuu suuri kuva Sanna Marinista. Kuva: WSOY

WSOY:n katalogissa Vuorikosken kirjan sanotaan kertovan, ”mitä suljettujen ovien takana todella tapahtui”.

– Kirja paljastaa, millainen johtaja Sanna Marin oli, katalogissa sanotaan.

– Suorapuheinen pääministeri herätti laajalti ihailua mutta myös inhoa, kirjan kohdetta kuvataan.

– Pääministerikautensa lopuksi tamperelaisdemarista oli kasvanut politiikan kansainvälinen supertähti, jolle Suomi muuttui liian pieneksi ja tunkkaiseksi.

Kirjassa on WSOY:n katalogin mukaan 300 sivua.

Vuorikoski jakoi kuvan kirjan kannesta viestipalvelu X:ssä tiistaina.

– Välillä illan pimeydessä mietin, että mihin sitä onkaan ryhtynyt. Ja toisina hetkinä olen aivan onnessani, että saan rypeä oikein asioikseni lähihistoriassa, Vuorikoski kirjoitti kansikuvan kanssa jakamassaan viestissä.

Vuorikoski kertoi kirjoittavansa Marinin pääministeriyttä käsittelevää tietokirjaa helmikuussa.

Myös kirjailija Tuomas Niskakangas valmisteli aiemmin kirjaa Marinista. Hän kuitenkin keskeytti projektin.

Lue lisää: Kirjailija Tuomas Niskakangas teki kirjaa Sanna Marinista: kuuden viikon työn jälkeen hän lopetti – kertoo nyt syyt

Silloinen pääministeri Sanna Marin puhui Vantaalla eduskuntavaalien 2023 alla. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

IS kertoi viime marraskuussa, että Marin valmistelee kirjaa myös itse.

Lue lisää: Sanna Marinilta kirja – IS:n tiedot: amerikkalainen agentuuri kauppaa teoksen oikeuksia

IS sai tuolloin useasta luotettavasta lähteestä vahvistuksen sille, että yhdysvaltalainen agentuuri William Morris Endeavor (WME) kauppasi kirjan oikeuksia.

Kirjan nimeksi tulisi Our Turn: Fearless Leadership for a New Generation eli suomennettuna Meidän vuoromme: Peloton johtajuus uudelle sukupolvelle.

Source Link is.fi
]]>
https://uutisalue.news/sanna-marin-kirja-julki-syksylla-paljastaa-millainen-johtaja-sanna-marin-oli/feed/ 0
Kahden suomalaispelaajan NHL-valmentaja sai lähtöpassit https://uutisalue.news/kahden-suomalaispelaajan-nhl-valmentaja-sai-lahtopassit/ https://uutisalue.news/kahden-suomalaispelaajan-nhl-valmentaja-sai-lahtopassit/#respond Tue, 16 Apr 2024 19:18:00 +0000 https://uutisalue.news/kahden-suomalaispelaajan-nhl-valmentaja-sai-lahtopassit/

Seura on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle peräti 13. perättäisellä kaudella.

Don Granato valmensi Buffaloa vielä viime viikonloppuna Floridaa vastaan. Kuva: Sam Navarro / Reuters

Jääkiekon NHL:ssä pelaava Buffalo Sabres antoi tiistaina potkut päävalmentajalleen Don Granatolle. Sabres kertoi kotisivuillaan, että myös apuvalmentaja Jason Christie ja videokoordinaattori Matt Smith on irtisanottu tehtävistään.

Granato työskenteli Sabresin päävalmentajana runsaan kolmen vuoden ajan. Sabres ei yllä tällä kaudella pudotuspeleihin. Seura on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle peräti 13. perättäisellä kaudella. Sabres ei ole vielä nimennyt Granaton korvaajaa.

Sabres päätti runkosarjan urakkansa Suomen aikaa varhain tiistaina voittamalla vieraissa Tampa Bay Lightningin 4–2.

Buffalon suomalaispuolustaja Henri Jokiharju keräsi runkosarjan 74 ottelussaan tehopisteet 3+17. Suomalaismaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen pelasi tällä kaudella Sabresin maalilla 54 kampailussa, ja hänen torjuntaprosenttinsa oli tasan 91.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi
]]>
https://uutisalue.news/kahden-suomalaispelaajan-nhl-valmentaja-sai-lahtopassit/feed/ 0
Raju käänne Erikoisjoukoissa – yksi kokelas potkitaan pois https://uutisalue.news/raju-kaanne-erikoisjoukoissa-yksi-kokelas-potkitaan-pois/ https://uutisalue.news/raju-kaanne-erikoisjoukoissa-yksi-kokelas-potkitaan-pois/#respond Tue, 16 Apr 2024 19:00:00 +0000 https://uutisalue.news/raju-kaanne-erikoisjoukoissa-yksi-kokelas-potkitaan-pois/ Erikoisjoukot-ohjelmassa yhden kokelaan taival päättyi illan jaksossa.

Nelosen Erikoisjoukot-sarjassa nähtiin jälleen dramaattisia hetkiä. Älä lue pidemmälle, jos et halua juonipaljastuksia illan jaksosta.

Tiistaina esitetyssä jaksossa kilpailijat laittoivat itsensä äärirajoille niin sanotussa motivaatiomonttutehtävässä. He tekivät hiekkamontussa fyysisesti raskaita tehtäviä ja hakivat sietokykynsä rajoja.

Lue lisää: Pelottava tilanne Erikoisjoukoissa: yksi kilpailija tuupertuu maahan – lääkäri ryntää paikalle

Jakso päättyy siihen, että yksi kokelas saa lähtöpassit. Kun kokelaat palaavat monttutehtävän jälkeen leiriin, kouluttajat pyytävät Susanna Koskea ja Mari Valosaarta astumaan joukon etualalle. Sarjassa kouluttajat puhuttelevat kokelaita nimen sijasta numeroilla. Valosaari on numero 7.

– Seiska sä olit ihan helvetin sisukas, pääkouluttaja Janne Lehtonen kiittelee.

– Mut sun matka päättyy tähän. Anna sun numero, hän jatkaa.

Radiojuontajana työskentelevä Valosaari on kahdeksas kokelas, joka jättää leirin. Hän on ensimmäinen, joka lähtee ohjelmasta kouluttajien päätöksellä eikä luovuttamisen seurauksena.

Mari Valosaari joutui jättämään kilpailun kesken. Kuva: Nelonen / Jere Hietala

Valosaari pidättelee itkua, kun matka ohjelmassa tulee päätökseensä. Hän myöntää, että fysiikka koitui hänen kohtalokseen.

– Harmittaa hirveästi, mutta tiedän, että annoin kaikkeni. Parempaan en ois pystynyt. Tiesin, että fysiikka on mun heikoin juttu, Valosaari sanoo.

Hän kuitenkin toteaa olevansa ”helvetin ylpeä” itsestään.

Erikoisjoukot-leirille jäi enää seitsemän kokelasta.

Erikoisjoukot

Nelonen & Ruutu klo 21.00 tiistaisin

Ilta-Sanomat, Nelonen ja Ruutu ovat osa Sanoma-konsernia

Source Link is.fi
]]>
https://uutisalue.news/raju-kaanne-erikoisjoukoissa-yksi-kokelas-potkitaan-pois/feed/ 0
Karkki­vero närästää: ”Jos hallitus tarvitsee rahaa taas, he poimivat uuden tuote­ryhmän” https://uutisalue.news/karkkivero-narastaa-jos-hallitus-tarvitsee-rahaa-taas-he-poimivat-uuden-tuoteryhman/ https://uutisalue.news/karkkivero-narastaa-jos-hallitus-tarvitsee-rahaa-taas-he-poimivat-uuden-tuoteryhman/#respond Tue, 16 Apr 2024 19:00:00 +0000 https://uutisalue.news/karkkivero-narastaa-jos-hallitus-tarvitsee-rahaa-taas-he-poimivat-uuden-tuoteryhman/ Elintarviketeollisuus ei ymmärrä yhden tuoteryhmän veronkorotusta, kauppaa kismittää yleisen arvonlisäveron nosto 1,5 prosenttiyksiköllä.

Elintarviketeollisuusliitto (ETL) hämmästelee hallituksen päätöstä nostaa makeisten ja suklaan arvonlisäveroa roimasti.

Elintarvikkeiden arvonlisävero pysyy 14 prosentissa, mutta hallitus päätti kehysriihessään nostaa makeisten ja suklaan arvonlisäveron yleiseen arvonlisäveroprosenttiin. Alv-korotusten jälkeen makeisista ja suklaasta maksetaan 25,5 prosentin vero.

ETL:n toimitusjohtaja Mikko Käkelä sanoo, että arvonlisäveron pitäisi kohdella tuoteryhmiä tasapuolisesti.

Mikko Käkelä. Kuva: Nina Kaverinen

– Nyt on ehkä mielivaltaisesti valittu tuoteryhmät, joita lähdetään erikseen verottamaan korkeammalla verotuksella: makeiset, suklaa, virvoitusjuomat. Alv:n pitäisi olla lähtökohtaisesti neutraali, ei kulutusta ohjaava vero, Käkelä sanoi.

Kun ja jos makeisten ja suklaan nousee 14 prosentista 25,5 prosenttiin, kolmen euron karkkipussi kallistuu alv-laskurin mukaan noin 30 senttiä.

Makeisten alv-korotuksella aiotaan kerätä 85 miljoonaa euroa, virvoitusjuomaveron lisäkorotuksella 27 miljoonaa euroa.

Suomessa oli aikoinaan käytössä makeisvero, mutta se kumottiin EU-oikeudessa.

Elintarviketeollisuus on huolissaan suomalaisten elintarvikeyritysten toimintaympäristöstä.

– Yrityksillä on vaikea nähdä, mikä on tulevaisuus. Jos yhtäkkiä poimitaan yksittäinen tuoteryhmä ja päätetään ryhtyä verottamaan sitä enemmän, miten yritysjohto ja omistajat pystyvät suunnitteleman tällaisessa toimintaympäristössä, Käkelä totesi.

– Useampikin elintarviketeollisuuden yritys joutuu miettimään, että kannattaako Suomen investoida vai kannattaisiko investointi tehdä naapurimaahan. Tämä huolestuttaa eniten. Nyt tämä kohdistui makeisiin, suklaaseen ja virvoitusjuomiin. Jos hallitus tarvitsee rahaa taas, he poimivat uuden tuoteryhmän. Tällainen summittainen poliittinen toiminta ei luo vakaata ja ennustettavaa toimintaympäristöä, Käkelä jatkoi.

Kaupan liitto puolestaan on huolissaan alv:n nostosta puolellatoista prosenttiyksiköllä 25,5 prosenttiin.

Kaupan liiton toimitusjohtajan Kari Luodon mukaan veronkorotus iskee kotimaiseen erikois- ja käyttötavarakauppaan.

– Ymmärrämme tavoitteen tasapainottaa valtion taloutta, mutta yleisen arvonlisäveron korotuksesta tuli korkea. Se tulee olemaan Suomessa toimivalle kaupalle aika iso juttu, koska se syö kuluttajien ostovoimaa ja nostaa osaltaan hintoja, Luoto sanoi.

– Yksi pelko on, että jääkö tavara ostamatta. Ei päivittäistavarakaupassa kaikki ole alennetussa alv:ssa. Esimerkiksi talouspaperit, sampoot, juomat ovat korkeammassa alv:ssa. Erikoiskaupassa lähes kaikki tuotteet ovat yleisen arvonlisäveroluokan tuotteita, Luoto lisäsi.

Source Link is.fi
]]>
https://uutisalue.news/karkkivero-narastaa-jos-hallitus-tarvitsee-rahaa-taas-he-poimivat-uuden-tuoteryhman/feed/ 0
Putinilta pyyntö Iranille https://uutisalue.news/putinilta-pyynto-iranille/ https://uutisalue.news/putinilta-pyynto-iranille/#respond Tue, 16 Apr 2024 18:45:00 +0000 https://uutisalue.news/putinilta-pyynto-iranille/ Venäjä varoittaa Lähi-idän tilanteen eskaloitumisesta.

Kremlin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi tiistaina puhelinkeskustelussa Iranin presidentille Ebrahim Raisille, että kaikkien osapuolien tulisi osoittaa kohtuullista pidättyvyyttä, koska uudella vastakkainasettelun kierroksella olisi katastrofaaliset seuraukset koko alueelle.

Raisi varoitti jo aikaisemmin Israelia ryhtymästä mihinkään vastatoimiin Iranin viikonloppuisen lennokki- ja ohjushyökkäyksen jälkeen.

Raisi toisti tuolloin maan aiemman kannan, että Iranin Israeliin kohdistamat iskut olivat itsepuolustusta.

Putin sanoi, että juurisyy Lähi-idän nykyisen epävakauteen on palestiinalaisten ja Israelin ratkaisematon konflikti.

– Vladimir Putin esitti toiveen, että kaikki osapuolet osoittaisivat kohtuullista pidättyväisyyttä, mikä estäisi uuden vastakkainasettelun kierroksen, jolla olisi katastrofaalisia seurauksia koko alueelle, Kreml sanoi.

– Ebrahim Raisi huomautti, että Iranin toimi pakon edessä, mutta rajoitetusti. Samalla hän painotti, että Teheranilla ei ole kiinnostusta eskaloida jännitteitä enempää.

Teheran puolestaan kertoi Raisin todenneen Putinille, että Iran vastaa siihen kohdistuviin toimiin vielä ankarammin, laajemmin ja tuskallisemmin kuin koskaan.

Iran on toimittanut Venäjälle suuren määrän tehokkaita ballistisia ohjuksia ja lennokkeja, joita Venäjä käyttää Ukrainan sodassa.

Source Link is.fi
]]>
https://uutisalue.news/putinilta-pyynto-iranille/feed/ 0
Pääministeri Orpo A-studiossa: Näin pian alv-kanta nousee https://uutisalue.news/paaministeri-orpo-a-studiossa-nain-pian-alv-kanta-nousee/ https://uutisalue.news/paaministeri-orpo-a-studiossa-nain-pian-alv-kanta-nousee/#respond Tue, 16 Apr 2024 18:41:00 +0000 https://uutisalue.news/paaministeri-orpo-a-studiossa-nain-pian-alv-kanta-nousee/ Yleistä alv-kantaa nostetaan 24 prosentista 25,5 prosenttiin.

Pääministeri Petteri Orpo (kok) kommentoi hallituksen päätöksiä tiistai-iltana Ylen A-studiossa ja kertoi, että yleinen alv-kanta noussee jo kuluvan vuoden syksynä.

– Alkusyksy on realistinen. Tämä menee nyt jatkovalmisteluun mahdollisimman nopealla aikataululla, hän sanoi päätösten aikataulusta.

Hallitus kertoi aiemmin tiedotustilaisuudessa, että yleinen arvonlisävero nostetaan 24 prosentista 25,5 prosenttiin mahdollisesti jo kuluvan vuoden aikana. Nopealla menettelyllä pystytään Orpon mukaan välttämään EU:n alijäämämenettely.

Hallituksen toimet sopeuttavat Suomen taloutta noin kolmella miljardilla eurolla. Siitä suunnilleen puolet on veronkorotuksia ja puolet menoleikkauksia.

Kehysriihi järjestetään joka kevät. Siinä hallitus tarkastelee julkista taloutta lähivuosina. Tällä kertaa sen tarkastelu koski vuosia 2025–2028.

Source Link is.fi
]]>
https://uutisalue.news/paaministeri-orpo-a-studiossa-nain-pian-alv-kanta-nousee/feed/ 0
KRP:ltä uutta tietoa Juupajoen poliisioperaatiosta https://uutisalue.news/krplta-uutta-tietoa-juupajoen-poliisioperaatiosta/ https://uutisalue.news/krplta-uutta-tietoa-juupajoen-poliisioperaatiosta/#respond Tue, 16 Apr 2024 18:38:00 +0000 https://uutisalue.news/krplta-uutta-tietoa-juupajoen-poliisioperaatiosta/ KRP:n esitutkinta koskee tiistain tapahtumia Pirkanmaalla.

Keskusrikospoliisi (KRP) on aloittanut esitutkinnan tiistain tapahtumista Pirkanmaalla, KRP kertoo tiedotteessaan. Tapahtumat alkoivat poliisin väkivaltarikostehtävästä Juupajoella ja johtivat siihen, että poliisi ampui rikoksesta epäillyn miehen Ruovedellä.

Poliisi sai tiistaina noin kello 10.30 tehtävän Juupajoella sijaitsevaan asuinrakennukseen.

KRP:n mukaan poliisi arvioi, että rakennuksessa oli tapahtunut epäilty väkivaltarikos. KRP:n rikosylikomisario Jari Räty kertoi IS:lle aiemmin miehen ampuneen yksityisasunnossa toista henkilöä.

Lue lisää: Poliisi ampui miehen Juupajoella

Väkivaltarikoksen uhri, vuonna 1991 syntynyt nainen, ja epäilty tunsivat toisensa, KRP kertoo tiedotteessaan. Uhri loukkaantui tilanteessa erittäin vakavasti.

Poliisin saapuessa paikalle oli rikoksesta epäilty, vuonna 1977 syntynyt mies, jo poistunut paikalta.

Epäilty pakeni poliisia, ja hän jäi kiinni pari tuntia myöhemmin Ruoveden puolella tiellä 66. Poliisi käytti ajoneuvon pysäyttämiseen piikkimattoa. Epäiltyä etsittiin myös Mänttä-Vilppulan alueelta, KRP kertoo.

Pysäyttämisen jälkeen mies ampui poliiseja kohti, ja poliisit käyttivät tilanteessa ampuma-asetta. Mies sai tilanteessa ampumavammoja, KRP kertoo. Poliisi antoi miehelle hätäensiapua, mutta hän kuoli tapahtumapaikalla. Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa.

Aiemman tiedon mukaan poliisi olisi ampunut miehen Juupajoella. KRP:n mukaan mies pysäytettiin kuitenkin hänen paettuaan Ruoveden puolelle. Hänet ammuttiin siis Ruovedellä.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan poliisin luotiin kuollut mies on useista rikoksista tuomittu Henri Pekka Juhani Åman, 46.

Lue lisää: Juupajoella poliisin ampuma mies on raskaan sarjan rikollinen

KRP:n esitutkinnassa rikosnimikkeitä ovat tällä hetkellä muun muassa murhan yritys, tapon yritys, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja ampuma-aserikos.

– Tällä hetkellä poliisilla ei ole vielä tietoa esimerkiksi tapahtumiin johtaneista syistä. Vaikka epäilty on kuollut, poliisi selvittää teon tapahtumat, motiivit ja taustat niin perusteellisesti kuin mahdollista. Lisäksi poliisi selvittää muun muassa sitä, onko sivullisiin kohdistunut pakomatkan aikana uhkaa, sanoo tutkinnanjohtaja, KRP:n rikoskomisario Jussi Luoto tiedotteessa.

Poliisin aseenkäytöstä on puolestaan käynnistetty esitutkintalain mukainen esiselvitys.

Lue lisää: Poliisi ampui miehen Juupajoella – syyttäjä selvittää poliisin aseenkäytön

Poliisien aseen käytön tutkinnan osalta tiedotusvastuu on syyttäjällä. KRP:n mukaan esiselvityksessä tutkintaa johtaa erikoissyyttäjä Jonna Ryynänen valtakunnansyyttäjän toimistosta.

Source Link is.fi
]]>
https://uutisalue.news/krplta-uutta-tietoa-juupajoen-poliisioperaatiosta/feed/ 0
Oppositiojohtajat tyrmäävät hallituksen säästöpaketin – Lindtman kuvaa säästöjä kohtuuttomiksi https://uutisalue.news/oppositiojohtajat-tyrmaavat-hallituksen-saastopaketin-lindtman-kuvaa-saastoja-kohtuuttomiksi/ https://uutisalue.news/oppositiojohtajat-tyrmaavat-hallituksen-saastopaketin-lindtman-kuvaa-saastoja-kohtuuttomiksi/#respond Tue, 16 Apr 2024 18:36:24 +0000 https://uutisalue.news/oppositiojohtajat-tyrmaavat-hallituksen-saastopaketin-lindtman-kuvaa-saastoja-kohtuuttomiksi/

SDP:n, Keskustan ja Vihreiden johtajisto suomii kehysriihen antia kovin sanoin. Hallituksen katsotaan pettäneet lupaukset etenkin nuoria ja eläkeläisiä kohtaan.

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman, vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen arvostelevat hallituksen kehysriihessä tekemiä säästöpäätöksiä.

Minna Pantzar,

Terhi Toivonen

Hallituksen kehysriihen menoleikkaus- ja veronkorotusratkaisut eivät maistu oppositiojohtajille. Kritiikkiä sataa erityisesti yleisen arvonlisäveron korotukselle ja sosiaalipuolen leikkauksille.

Katso lista: tämä kaikki muuttuu hallituksen leikkauksilla ja veronkorotuksilla

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtmanin mielestä arvonlisäveron historiallinen korotus yhdessä keskituloisten eläkkeensaajien erityisveron ja terveydenhuollon asiakasmaksujen korotusten kanssa ovat kohtuuttomia.

– Kyllä tämä tulee iskemään erittäin monen suomalaisen arkeen kipeästi.

Lindtman on myös huolissaan miten vanhuksille käy, kun hallitus aikoo pakittaa viime hallituskauden aikaansaannoksista kuten hoitajamitoituksesta ja perusterveydenhuollon hoitotakuusta.

Lisäksi hallitus unohti hänen mukaansa konkurssikierteeseen joutuneen rakennusalan.

– Paketista puuttuu kokonaan rakentamisen täsmätoimet hetkellä kun ala on kriisissä.

”Laastaripaketti”

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta olisi myös toteuttanut arvonlisäveron muutokset toisin, mutta erityisen pettynyt hän on lasten ja nuorten palvelujen ”laastaripakettiin”

– Tämä oli aikamoinen sumutus. Ei tällainen laastaripaketti riitä, jos juuri on leikattu lapsilta, nuorilta, lapsiperheiltä sekä sosiaali- ja terveyspalveluista. Varsinkin kun siellä paketissa oli mainittu sosiaalihuoltolain alaisten palveluiden rajaus. Silloin puhutaan lastensuojelusta, perhetyöstä, mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Edes hallituksen panostukset vihreään siirtymään ja tutkimukseen sekä tuotekehitykseen eivät ilahduta.

– Ensinnäkin nyt olisi ollut paikka karsia niitä ympäristölle ja taloudelle haitallisia tukia, mutta ei ollut hallituksella siihen rohkeutta. Hienoa, että tehdään kasvuunkin panostuksia, mutta nämä toimet ei ole riittäviä, Virta sanoo.

Virta arvioi, että hallituksen paketista puuttui johtajuus ja visio.

”Suomi pysähtyneisyyden tilaan”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen katsoo myös, että lasten ja nuorten ongelmia ei digi- ja keskustelupalveluilla ratkaista.

Erityisen huolissaan Kurvinen on siitä, että hallitus ajaa paketillaan Suomen pysähtyneisyyden tilaan.

– Näillä päätöksillä Suomen velkaantuminen ei pysähdy ja näyttää, että Suomi ajautuu pysähtyneisyyden tilaan. Täällä ei näytä olevan sellaisia kasvutoimia, joilla aidosti saataisiin investointeja ja tulevaisuuden uskoa suomalaisille.

Keskusta aikoo esittää lähipäivinä oman talouspoliittisen vaihtoehdon vastavetona hallitukselle.

– Vaihtoehtomme pitää sisällään veronkiristyksiä ja leikkauksia, mutta myös sellaisia kasvutoimia, jolla valtiolle saataisiin oikeasti lisää tuloja, Kurvinen sanoo.

Source Link yle.fi
]]>
https://uutisalue.news/oppositiojohtajat-tyrmaavat-hallituksen-saastopaketin-lindtman-kuvaa-saastoja-kohtuuttomiksi/feed/ 0