Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2814a5b69c9729be72ec681006bb9a12, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Fernando Alonson riemukas palkintosija oli todella täpärällä – tallipomo paljasti draaman kulisseissa – Uutisalue

Fernando Alonson riemukas palkintosija oli todella täpärällä – tallipomo paljasti draaman kulisseissa

Formula ykkösten Qatarin GP:n suurimmasta yllätyksestä vastasi konkarikuljettaja Fernando Alonso, joka ajoi ruutulipulle upeasti kolmantena.

Lue lisää: F1-legenda Fernando Alonso nousi upeasti palkintopallille – ”Olen odottanut tätä niin kauan”

40-vuotias espanjalainen sinnitteli maaliin uhkarohkealla taktiikalla, josta Alpine-talli saa taputtaa itseään selkään.

Alonso ajoi kilpailun yhden pysähdyksen taktiikalla, mikä on Qatarin radalla hyvin riskialtista. Losailin moottoriradan kanttikivet ovat renkaille myrkkyä.

Rengaskuluman saivat kokea kantapään kautta Valtteri Bottas, Lando Norris, George Russell ja Nicholas Latifi. Kaikissa neljässä autossa vasen etupyörä puhkesi.

Lue lisää: F1-tähti raivostui rengasrikon jälkeen – kova vaatimus Pirellille: ”Näin ei saisi ikinä käydä”

Kun rengasrikkoja alkoi tulla kisan loppuhetkillä liukuhihnalta, Alpinen tallissa pidätettiin hengitystä. Alonso oli ajanut kovan seoksen renkaallaan jo niin monta kierrosta, että puhkeaminen oli vain ajan kysymys.

– Se oli stressaavaa. Tiesimme, että jos tekisimme vielä yhden varikkopysähdyksen, pisteet menisivät siinä, kertoi Alpinen toiminnanjohtaja Marcin Budkowski Motorsportin mukaan.

Talli kehotti kuskeja välttämään kanttarien päällä ajamista, ja lopussa radalle tuli myös turva-auto, mikä säästi renkaita entisestään. Siitä huolimatta Alonson maaliintulo meni erittäin täpärälle.

– Viimeisellä kierroksella näin, kun kaikki mekaanikot hyppivät varikolla. Ajattelin vain, että ”ei, ei, ei, vielä on muutama mutka jäljellä.” Oli parista mutkasta kiinni, selviämmekö maaliin vai emme, Budkowski kertoi.

Source Link is.fi