Banner Before Header

Ferrarin täydellinen katastrofi puhuttaa – Charles Leclerciltä tyhjentävä kommentti

Maranellon korskea orhi oli Azerbaidzhanin GP:ssä kuin nilkkansa nyrjäyttänyt linkuttava kapinen koni.

Ferrarin kisa Azerbaidzhanissa oli kuin pahin painajainen. Kirjaimellisesti täystuho.

Lue lisää: Lewis Hamilton päätti kilpailun käsittämättömissä kivuissa – kertoi nyt tarkemmin tilanteestaan

Ensin tuhoutui Carlos Sainz juniorin auto jo yhdeksännellä kierroksella. Keskeytyksen syynä oli hydrauliikkavika. Sainz oli keskeytyshetkellä neljäntenä.

Lähtökiihdytyksessä kärkipaikkansa menettänyt Charles Leclerc siirtyi varikkorumban ansiosta uudelleen kärkeen 19. kierroksella.

Lue lisää: Valtteri Bottas pettyi jälleen – paljasti V Sportin haastattelussa, mistä heikko suoritus johtui

Leclerc sai kuitenkin nauttia kisan johdosta vain noin kierroksen verran, kun Ferrarin voimanlähde petti ja pilasi monacolaisen päivän. Leclerc joutui ohjaamaan sankasti savuttaneen auton hitaasti matelemalla varikolle.

– Ongelma! Ongelma! Moottori! Leclerc kajautti tiimiradioon, kun Ferrari alkoi sylkeä synkänharmaata savua.

Kun Ferrarin varikkomuurilta vastattiin palattavan pian, Leclerc totesi lakonisesti ”ei, ei, tämä on ohi”.

Leclerc joutui keskeyttämään johtopaikalta jo toisen kerran kolmen kisan aikana moottoriongelmien takia.

– Olen enemmän kuin turhautunut, Leclerc tuskaili F1-sarjan virallisilla verkkosivuilla.

Leclercin mukaan Ferrari ei ollut ensimmäisen rengasstintin alussa erityisen vahva, mutta vähitellen hän alkoi saada Sergio Pereziä kiinni.

Carlos Sainzin (oik.) kisa päättyi jo yhdeksännellä kierroksella.

– Sitten Sainzin keskeytyksestä radalle tuli virtuaalinen turva-auto, ja mielestäni oli oikea vaihtoehto käydä silloin varikolla, Leclerc sanoi.

–Pääsimme sen jälkeen johtoon ja renkaat tuntuivat hyviltä. Piti vain hallita renkaita ja kisaa loppuun saakka. Olimme ehdottomasti parhaassa mahdollisessa tilanteessa tehdäksemme sen. Sitten keskeytys – se sattuu. Meidän täytyy todellakin pitää huoli, ettei vastaavaa satu enää uudelleen, Leclerc surkutteli.

Sainz ei ollut yhtään valoisammin mielin.

– Hydrauliikka petti, ja se oli siinä. Vieläkin turhauttavampaa oli, että Charlesillekin tuli ongelmia, eikä hänkään päässyt maaliin. Aivan varmasti tämä oli Ferrarille raskas päivä, ehkä jopa yksi vaikeimmista ja eniten turhauttavista, Sainz sanoi F1-sarjan kotisivujen mukaan.

Olen enemmän kuin turhautunut.

– Auton luotettavuutta lukuun ottamatta kausi ei ole ollut huono. Mutta tällaiset ovat kauden momentum-hetkiä. Meidän täytyy yrittää saada peräkkäisiä puhtaita kisoja, niin voimme yhä saada momentumin, Perez mietti.

Ferrari sai rutkasti mietittävää tuleviin kisoihin myös, kun Ferrarin moottoreita käyttävien Alfa Romeon ja Haasin autoista moottorit poksahtelivat kesken kisan. Konerikon takia kisa jäi kesken Alfa Romeon Zhou Guanyulta ja Haasin Kevin Magnussenilta.

Myöskään Alfa Romeon Zhou Guanyu (vas.) ja Haasin Kevin Magnussen eivät päässeeet Ferrarin moottoreilla maaliin.

Vain Alfa Romeon Valtteri Bottas ja Haasin Mick Schumacher pääsivät Azerbaidzhanissa maaliin Ferrarin moottoreilla – hekin kaukana kärjestä ja ilman MM-pisteitä.

Vielä lauantain aika-ajot olivat sujuneet Ferrarilta erinomaisesti. Leclerc oli ajanut paalulle ja Sainz jr. neljänneksi. Odotukset kisaan olivat korkealla.

Siihen nähden nolla pistettä itse kisasta oli täysi katastrofi.

Suolaa vielä lisäsi haavoihin Red Bullin kaksoisvoitto. Se oli kova takaisku sekä Leclercille että Sainzille henkilökohtaisessa MM-taistelussa sekä myös Ferrarille valmistajien kisassa.

Azerbaidzhanin GP olikin Ferrarille tuplakatastrofi. Ferrari itse joutui poistumaan kisasta tyhjin käsin, ja käytännössä pahin kilpailija Red Bull rohmusi maksimaalisen pistepotin (44).

Leclerc putosi kuljettajien MM-sarjassa toiselta tilalta kolmanneksi, ja ero hallitsevaan mestariin Max Verstappeniin venyi 34 pisteeseen.

Ferrarin tilannetta synkesi se, että pahin vastustaja Max Verstappen voitti Azerbaidzhanissa.

Valmistajien MM-sarjassa Red Bullin etumatka Ferrariin kasvoi 80 pisteeseen.

– Tämä oli enemmän kuin merkityksellinen kisa MM-sarjan kannalta. Minulta ei nyt löydy oikein sanoja. Tämä on niin valtava pettymys, Leclerc tuskaili.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto joutui kisan jälkeen myöntämään, että luotettavuus on tällä hetkellä iso huoli. Seuraava MM-osakilpailu ajetaan jo ensi viikonloppuna Kanadassa, joten aikaa vikojen tunnistamiseen ja korjaamiseen ei ole paljon.

– Teimme auton kimpussa paljon töitä läpi talven mutta emme ole vielä täysin luotettavia. Vielä on töitä edessä, mutta meidän täytyy pysyä kärsivällisinä ja jatkaa analysointia, Binotto sanoi Sky Sportsille.

Ferrarin tallipäälliköllä Mattia Binottolla on tiukka miettimisen paikka, miksi Ferrarin kone ei kestä.

Kaiken lisäksi Leclercille voi tulla Kanadaan vielä lähtöruuturangaistus. Leclercin autoon oli vaihdettu uusi voimayksikkö jo Katalonian GP:n jälkeen ja uudelleen Monacon GP:n jälkeen – ja nyt se on mitä ilmeisimmin vaihdettava uudelleen.

Leclerc tuli Azerbaidzhanin GP:hen autossaan kolmas ja viimeinen sääntöjen sallima turboahdin. Formulatoimittaja Sam Collinsin mukaan Leclercin autoon on nyt vaihdettava turboahdin joko Katalonian GP:ssä hajonneesta moottorista tai Azerbaidzhanin kisan autosta.

Muutoin Leclercille tulee Collinsin mukaan 10 lähtöruudun rangaistus Kanadan GP:hen. Jos koko moottori menee täysremonttiin, Leclercin täytyy startata Kanadan kisaan varikolta kaikkien muiden takaa.

Source Link is.fi