Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_67436cc334cdc9d01c7e52f2a48f1278, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Filippiinien väistyvän presidentin Duterten tytär pyrkii varapresidentiksi – Uutisalue

Filippiinien väistyvän presidentin Duterten tytär pyrkii varapresidentiksi

Filippiinien väistyvän presidentin Rodrigo Duterten tytär pyrkii maan varapresidentiksi ensi vuoden vaaleissa.

Sara Duterte, 43, toimii tällä hetkellä maan eteläosassa sijaitsevan Davaon kaupungin pormestarina. Hänen veikkailtiin pyrkivän isänsä seuraajaksi presidentin paikalle, ja hän oli ollut presidenttigallupien kärkipaikalla.

Rodrigo Duterte, 76, on toiminut presidenttinä vuodesta 2016, mutta Filippiineillä perustuslaki rajaa presidenttien virkakaudet yhteen. Duterte on saanut kansainvälistä huomiota muun muassa brutaalilla huumesodallaan.

Sara Duterten varapresidenttiehdokkuus merkitsee sitä, että presidenttikisan selkeä ennakkosuosikki on Ferdinand ”Bongbong” Marcos Jr., Filippiinien edesmenneen diktaattorin Ferdinand Marcosin poika.

Toisin kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, Filippiineillä presidentti ja varapresidentti valitaan erillisissä äänestyksissä.

Source Link is.fi