Banner Before Header

Finnair toi S-ryhmälle rahti­koneellisen koronatestejä Kiinasta – myös Kesko kertoo saaneensa täydennystä

Kaupan alan S-ryhmä ilmoittaa lennättäneensä Kiinasta rahtikoneellisen kotitestejä. Finnairin rahtikone täynnä testejä laskeutui Suomeen torstaina. Nyt lasti on purettu ja lähtee maanlaajuiseen jakeluun Sipoon logistiikkakeskuksesta. Uusi erä antigeenitestejä on huomenna myynnissä S-ryhmän liikkeissä ympäri Suomea.

S-ryhmän marketkaupan myyntipäällikkö Juhani Haara kertoo tiedotteessa, että nyt saapunut antigeenitesti on nimeltään Alltest. Kyseisessä testeissä näyte otetaan nenästä.

– Olemme myyneet korona-aikana jo 1 150 000 kotitestiä ja kysyntä on kiihtynyt koko ajan. Viime viikolla testejä myytiin 366 000 kappaletta, Haara sanoo.

Toinen iso päivittäistavarakaupan toimija Kesko kertoo, että sen varastoihin saadaan koronan kotitestien uusimmat lastit tiistaina ja uudelleen loppuviikosta.

– Viime viikolla ja tällä viikolla on koko ajan saatu täydennyksiä, ja tilanne alaa korjaantua, Ruokakeskon tavarakaupan johtaja Harri Hovi sanoo Taloussanomille.

Jouluviikon kysyntäpiikki yllätti kaupat koko maassa, minkä vuoksi kotitestejä oli paikoin vaikea saada hankittua.

– Näkisin että tilanne on hiljalleen korjaantumassa. Julkisuudessa olevien tietojen perusteella näyttäisi tilanne olevan aikalailla samantyyppinen meillä ja muilla kaupan liikkeillä. Tällä viikolla saadaan täydennystä, Hovi sanoo.

S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho haluaa puolestaan kertoa kuluttajille, ettei kotitestejä tarvitse varastoida kotiin. Muutama kappale omassa hyllyssä riittää ja kaupasta saa lisää.

Prismoissa on edelleen saatavilla myös koronan kotitestien aiempaa täydennyserää, jota myydään ainoastaan infopisteillä, koska pakkauksista puuttuvat suomen- ja ruotsinkieliset käyttöohjeet.

Lue lisää: Prismat myyvät koronan kotitestejä erityisjärjestelyin

Kaupoissa myytävät antigeenitestit soveltuvat akuutin koronatartunnan toteamiseen. Antigeenitestit tunnistavat tartunnan parhaiten, kun oireiden alkamisesta on kulunut korkeintaan viisi päivää.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 11.1. kello 12.20. Lisätty Keskon kommentit.

Source Link is.fi