Banner Before Header

Fitness-vaikuttaja haastettiin oikeuteen nettivalmennusten takia – sai syytteen myös puhuttuaan syömishäiriöistä parantumisesta harhaanjohtavasti

Yhdysvaltalainen sosiaalisen median tähti ja fitness-vaikuttaja Brittany Dawn Davis haastettiin Texasissa oikeuteen nettivalmennustensa vuoksi. Davisia syytetään myös muun muassa syömishäiriöisten asiakkaiden harhaan johtamisesta, uutisoi People-lehti.

Oikeuden papereista ilmenee, että vuonna 2014 Davis alkoi myydä internetissä fitnesspaketteja, jotka tarjosivat asiakkaille ruokavalio-ohjeistusta ja treeniohjelmia.

Tuhannet asiakkaat ostivat Davisin yrityksen, Brittany Dawn Fitness LLC:n, tuotteita, kuten 92 dollaria maksavan kertakonsultaation tai 300 dollaria maksavan ja kolme kuukautta kestävän yksilövalmennuksen syömiseen ja treenaamiseen.

Syytteessä todetaan, ettei valmennuksia oltu suunniteltu yksilöllisesti asiakkaille, kuten oli luvattu. Syytteen mukaan Davis ja hänen yrityksensä jättivät myös asiakaspalautteet laajalti huomiotta. Eräässä asiakaspalautteessa oli todettu, että asiakas oli melkein pyörtynyt puutteellisen ruokavalion vuoksi.

Jos asiakaspalautteisiin vastattiin, asiakkaille tarjottiin oikeuspapereiden mukaan vain osittaisia korvauksia. Vuonna 2019 Davis julkaisi pahoitteluvideon palautteisiin liittyen.

Davis, jolla on Instagramissa 465 tuhatta seuraajaa ja 247 tuhatta tilaajaa YouTubessa, on usein puhunut julkisesti omassa sosiaalisessa mediassaan ja yrityksensä nettisivuilla itsestään syömishäiriöselviytyjänä.

Davis on mainostanut, että hän parantui syömishäiriöstään liikunnalla ja terveellisellä ruokavaliolla. Davis jakoi aiheeseen liittyen erilaisia linkkejä ja videoita yrityksensä nettisivuilla, ja asiakkaat ovat nyt kertoneet, että he uskoivat Davisin jakaman sisällön vuoksi treeniohjelmien auttavan heitä paranemaan syömishäiriöistään.

Davisin kuitenkin väitetään tarjonneen vähäkalorista ruokavaliota asiakkaille, joiden pitää erityisesti nostaa painoaan, ei pudottaa sitä.

People-lehti kertoo, että Davis on kiistänyt ottaneensa asiakkaikseen ihmisiä, joilla olisi syömishäiriö. Ainakin 14 asiakasta, jotka ovat hakeneet korvauksia, ovat viitanneet syömishäiriöönsä virallisissa valituksissaan.

Eräs asiakas totesi, että otti yhteyttä Davisiin kertoen, että tarvitsee apua syömishäiriöönsä.

– Tarvitsen ohjausta, apua, oikeaa tietoa ja tukea. Minulla on syömishäiriö ja kauhea kehonkuva. Olen alipainoinen pituuteeni nähden, asiakas kirjoitti yhteydenotossaan.

– Hienoa, tervetuloa #teambrittanydawn -perheeseen! Davisin on väitetty vastanneen.

Davisin on myös väitetty laskuttaneen toimitusmaksuista, vaikka asiakkaat ovat saaneet ostamansa valmennukset sähköposteihinsa.

Syytteiden mukaan Davis ja hänen yrityksensä olisivat syyllistyneet valheellisiin, harhaanjohtaviin tai petollisiin toimiin ja tiedonvälitykseen. Syytteet perustuvat Yhdysvaltojen harhaanjohtavaa kaupankäyntiä koskevaan lakiin (Deceptive Trade Practices Act).

Syyttäjä vaatii Davisilta reilun 220 000–880 000 euron (n. 250 000–1 000 000 dollarin) korvauksia siviilioikeudellisiin seuraamuksiin sekä asianajajien palkkioihin ja muihin oikeuskuluihin.

Davis ei ole kommentoinut asiaa medialle, mutta hän julkaisi omassa Instagram-profiilissaan tarinan, jossa hän kirjoitti seuraavaa.

– Nauratteko koskaan Saatanan taktiikoille? Ne ovat niin pikkumaisia ja ilmeisiä meille, jotka olemme Jumalan valtakunnassa, jolloin voimme kirjaimellisesti vain nauraa niille äänekkäästi.

Source Link is.fi