Banner Before Header

Flow’n päätös kohautti somekansan – ”Täytyy salakuljettaa omat makkarat alueelle”

Helsingin Suvilahdessa elokuussa järjestettävä Flow-festivaali luopuu täysin punaisesta lihasta ja siipikarjasta ruokavalikoimassaan. Lisäksi jokaisella festivaalin ravintolalla on tänä vuonna ruokalistallaan vähintään yksi vegaaninen annos.

– Flow etsii jatkuvasti uusia keinoja tehdä festivaalia entistä kestävämmin tavoin. Ruoantuotanto on maailmanlaajuisesti yksi suurimmista kasvihuonekaasujen aiheuttajista ja ympäristölle keskimäärin erityisen kuormittavaa on eläinpohjainen ravinto.

– Näin ollen meille seuraava luonteva askel oli luopua punaisen lihan ja siipikarjan tarjoamisesta alueemme ravintoloissa. Sen sijaan panostamme huippulaadukkaisiin kasvispainotteisiin ruokiin ja useat ravintolat tarjoavat myös kokonaan vegaanisia menuja, Festivaalin toimitusjohtaja Suvi Kallio sanoo tiedotteessa.

Flow’n päätös on saanut sosiaalisessa mediassa ihmiset sekä väittelemään että ilkkumaan.

– Flow Festivaali luopuu punaisesta lihasta ruokatarjonnassaan. Seurauksena, että kaikki lihaheterot itkee kommenttiketjussa etteivät voi mennä festarille jonne tuskin muutenkaan olisivat menneet, edelleen Twitterissä sanaillaan.

– Rohkea linjaus. Kalaruokia lienee yhä tarjolla. Makkaraperunoiden ja hampurilaisten ystävät siirtyvät Seinäjoen Tangomarkkinoille.

Facebookin kommenttiketjuissa monet miettivät luovia ratkaisuja nälän varalta.

– Täytyy salakuljettaa omat makkarat alueelle.

– Omat makkarat takataskuun.

– Ja ei kun grillivaunu alueen rajalle ja kyrsää ja pihviä nälkäiselle kansalle.

Flow Festival vuonna 2019.

Flow’n päätös saa myös kiitosta.

– Erinomaista toimintaa!

– Itse lihasyöjänä olen tietty hieman pettynyt siitä, että lihavaihtoehto poistuu vaihtoehdoista, mutta eipä sitä tietty nälkään jatkossakaan kuole. Ja yhteinen hyöty on suurempi kuin minun lihannälkä.

– Se on kyllä jännä, että kovasti nyt on tasa-arvoa rikottu, mutta tasa-arvo ei ollut mikään ongelma silloin, kun kasvissyöjille/vegaaneille ei ollut festareilla kunnollista ruokatarjontaa.

– Hyvä päätös, Sideways teki saman jo aiemmin.

Flow Festival järjestetään 12.–14. elokuuta.

Source Link is.fi