Banner Before Header

Frida Karlsson, 22, sai rajun läksytyksen – maailmanmestari nimesi ruotsalaisen katastrofiksi: ”Hän ei näytä ymmärtävän”

Ruotsin Frida Karlssonin Tour de Ski päättyi jokseenkin täydelliseen epäonnistumiseen. Karlsson lähti kiertueelle voittajasuosikkina, alisuoritti, kompuroi, kolaroi, sai aikasakon ja keskeytti kiertueen Oberstdorfin sprinttiin uudenvuodenpäivänä.

Nolointa oli, että Karlsson suisti taktisella kömmähdyksellään Yhdysvaltain Jessie Digginsin nurin ja Tourin johtoasemasta kolmanneksi sprintin puolivälierissä.

Lue lisää: Tour de Skillä rytisee! Frida Karlsson pilasi Jessie Digginsin kisan – pettynyt ruotsalaistähti keskeyttää kiertueen

Karlsson vaihtoi tilanteessa ajolinjaa vastustajansa suksille.

– Käyn pyytämässä häneltä anteeksi, Karlsson lupasi kilpailun jälkeen.

Karlsson otti samalla vastuun Digginsin kaatumisesta.

– Riittää, että pilaan mahdollisuuteni. Se on jo liikaa, että häiritsen samalla muita, Karlsson totesi.

Yhdysvaltojen Jessie Diggins juhli perjantaina naisten yhteislähdön voittoa, mutta lauantain sprinttikilpailu päättyi pettymykseen Ruotsin Frida Karlssonin törmättyä häneen.

Diggins oli heti hiihdon jälkeen sen verran ärsyyntynyt, ettei halunnut kommentoida tapausta. Hän totesi vain, että ”kilpailu puhuu puolestaan”.

Sunnuntaina Diggins oli jo leppynyt, kun oli ennättänyt käydä asian läpi Karlssonin kanssa.

– Näitä sattuu. Olemme keskustelleet asiasta rauhallisesti ja ilman dramatiikkaa, Diggins kertoi.

– Mutta on tietenkin ikävää, että kaatumisella oli suuri vaikutus kiertueen kokonaissuoritukseeni. Kaiken lisäksi minulla oli kilpailussa aivan loistavasti toimineet sukset.

Kanadalainen parisprintin maailmanmestari, vuonna 2018 uransa päättänyt Devon Kershaw kritisoi Karlssonia kovin sanoin podcastissaan, uutisoi Aftonbladet.

Devon Kershaw on toiminut uransa jälkeen hiihto­asiantuntijana. Kanadalainen kuvattuna talvi­olympialaisissa 2014.

– Frida oli katastrofi perjantaina, hän oli katastrofi lauantaina ja hän oli katastrofi koko viikonloppuna, Kershaw lataa hänen omaa nimeään kantavassa podcastissaan.

Kershaw analysoi Karlssonin ja Digginsin tilannetta.

– Hän ei näytä ymmärtävän, kuinka pitkät hänen suksensa ovat. Se oli skandaalimainen liike.

Kanadalainen laittaa virheen 22-vuotiaan ruotsalaisen iän piikkiin.

– Hän ei tee tuollaisia virheitä enää 28-vuotiaana. Karlsson on nuori ja hieman kokematon. Mutta hän pilasi Digginsin päivän ja se näkyy kokonaistilanteessa.

Diggins oli ennen sprinttiä puolen minuutin turvin Tourin kärkisijalla. Karsiutuminen sprintin puolivälierissä pudotti hänet kolmanneksi Venäjän Natalia Neprjajevan ja Kerttu Niskasen jälkeen.

Digginsin ero sprintin voittaneeseen Neprjajevaan on 38 ja Niskaseen neljä sekuntia.

– Keskityn nyt jatkoon ja siihen, että kykenisin hiihtämään jäljellä olevat kilpailut mahdollisimman hyvin, Diggins jatkoi.

Karlsson oli jo saanut sääntörikkeestä yhden keltaisen kortin Rukalla marraskuussa. Oberstdorfista tuli toinen keltainen, hylkäys ja kolmen minuutin aikasakko.

Myöhemmin Karlsson ilmoitti jättävänsä kiertueen kesken.

Source Link is.fi