Banner Before Header

Furmanin yliopisto onnitteli Stubbia

Alexander Stubb valmistui yhdysvaltalaisesta Furmanin yliopistosta vuonna 1993.

Furmanin yliopisto Yhdysvalloissa on onnitellut Alexander Stubbia tämän vaali­voitosta. Stubb, joka valittiin sunnuntaina 11. helmikuuta Suomen 13. presidentiksi, opiskeli aikoinaan yliopistossa.

– Furmanin alumni Alex Stubb valittiin Suomen presidentiksi! Stubb on ensimmäinen Furmanista valmistunut, joka toimii valtionpäämiehenä. Onnittelut! yliopisto hehkuttaa X-tilillään.

Furmanin yliopisto on Etelä-Carolinassa sijaitseva, niin kutsuttu liberal arts college, joka tarjoaa laajasti yleissivistäviä tutkintoja. Vuonna 1826 perustettu Furmanin yliopisto on Etelä-Carolinan vanhin yksityinen yliopisto.

Stubb suoritti Furmanissa bachelor-tutkinnon vuonna 1993.

– Alex Stubb on poikkeuksellinen johtaja. Hän on mukaansatempaava ja utelias ihminen, jolla on vahva moraalinen kompassi. Olen äärettömän onnellinen ja ylpeä hänestä, Furmanin yliopiston presidentti Elizabeth Davis sanoi yliopiston tiedotteessa.

Jo Stubbin aikoina professorina toiminut Brent Nelsen arvelee tiedotteessa, että Stubbin etuna oli hänen laaja tuntemuksensa suomalaisesta hallinnosta. Stubb toimi aikoinaan pää­ministerinä sekä muun muassa ulko- ja valtio­varain­ministerinä.

– Hänet nähdään myös perhemiehenä, mikä vetoaa verrattain konservatiivisiin suomalaisiin, Nelsen pohtii tiedotteessa.

Source Link is.fi