Banner Before Header

Haaviston historiallinen ”Nato-kynä” luovutetaan Kansallis­museolle – Katso tilaisuutta suorana kello 16.30

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) allekirjoitti Suomen Nato-hakemuksen 17. toukokuuta. Historiallisessa hetkessä huomio kiinnittyi nopeasti kullanväriseen kynään, jolla hakemus allekirjoitettiin. Keskiviikkona niin sanottu Nato-kynä luovutetaan Suomen kansallismuseon kokoelmaan.

Lue lisää: Pekka Haavisto allekirjoitti Suomen Nato-hakemuksen

Tilaisuudessa on Haaviston lisäksi paikalla Suomen kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila sekä amanuenssi Maria Ollila.

IS-TV näyttää tilaisuuden suorana, ja sitä seurataan tässä jutussa kello 16.30 alkaen.

Haavisto sai hakemuksen allekirjoitustilaisuuden jälkeen yhteydenoton Kansallismuseon amanuenssilta, joka pyysi kynää museon kokoelmiin, joihin tallennetaan nykyajan ilmiöitä ja yhteiskunnallisiin käännekohtiin liittyviä esineitä.

– Meilissä sanottiin vielä, että kynään kiteytyy merkittävä poliittisen ja valtiollisen historian käännekohta, ja se olisi arvokas osa kansallista kokoelmaa, Haavisto kertoi IS:lle aiemmin toukokuussa.

Lue lisää: Mitä tapahtuu Pekka Haaviston kultaiselle Nato-kynälle?

Haavisto sai kynän Iltalehden politiikan toimittajalta Jari Hanskalta, joka puolestaan sai vaihtokaupassa valtioneuvoston muovisen kynän. Stockmannin valikoimasta peräisin ollut kultainen, Hay-merkkinen kuulakärkikynä keräsi niin paljon huomiota, että se myytiin samana päivänä loppuun yhtiön verkkokaupasta.

Source Link is.fi