Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_671b4773b834b2f421d5098f2de3fdc3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hakusana ”juutalainen” tuotti Verkkokauppa.comissa tulokseksi uuneja – Uutisalue

Hakusana ”juutalainen” tuotti Verkkokauppa.comissa tulokseksi uuneja

Hakusana ”juutalainen” tuotti Verkkokauppa.comissa tulokseksi uuneja. Tämä on herättänyt suurta ihmetystä ja pahennusta asiaan törmänneissä, sillä toisen maailmansodan aikana natsi-Saksa tuhoamisleireillään tappoi juutalaisia kaasukammioissa ja tuhosi ruumiita polttouuneissa.

Verkkokauppa.comin hakukoneen karmaisevaa hakutulosta selittää se, että eräissä uunimalleissa on erityinen sapattiasetus. Tämä asetus mahdollistaa kodinkoneiden käytön sapatinkin aikana niin, että se noudattaa juutalaisia sapatti- ja juhlapyhäkäytäntöjä.

– Tämä ominaisuus oli meidän tuotetiedoissamme ja hakualgoritmi sen sieltä löysi, Verkkokauppa.comin markkinointi- ja viestintäjohtaja Seppo Niemelä kertoo Taloussanomille.

Asia tuli ilmi, kun joku teki haun hakusanalla ”juutalainen”. Niemelän mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta , kun kukaan on koskaan tuollaista hakua Verkkokauppa.comin hakukoneella tehnyt.

Tuotetieto on nyt poistettu eikä hakukaan tuota enää tulosta.

Source Link is.fi