Banner Before Header

Halla-aho A-studiossa: Olisi hyvä pohtia, miten toimitaan, jos Turkki ja Unkari ratifioisivat ainoastaan Suomen jäsenyyden

Jussi Halla-ahon (ps.) mielestä itsestäänselvyyksiä ei aina kannata lähteä julistamaan ääneen.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Halla-ahon (ps.) mielestä Suomessa olisi hyvä olla pohdittuna, miten Suomi toimisi, jos Turkki ja Unkari päättäisivät ratifioida ainoastaan Suomen jäsenyyden, mutta ei Ruotsin jäsenyyttä.

– Jos joku on sitä mieltä, että Suomen pitäisi siinä tilanteessa kieltäytyä liittymästä Natoon, jonka jäsenyyttä se on omista kansallisista tarpeistaan käsin hakenut, niin tämäkin kanta olisi hyvä artikuloida ääneen, Halla-aho sanoi tiistain A-studiossa.

SDP:n kansanedustaja Mika Kari huomautti, että turha spelukointi asialla voi vaarantaa prosessin eteenpäin menemistä

– Totta kai aina on erilaisia vaihtoehtoja, mutta on kyllä ulkoministeriltä viisautta, että niitä vaihtoehtoja ei tässä vaiheessa kovin paljoa esiin tuoda, Kari sanoi.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) lausunto Ylen aamussa Suomen ja Ruotsin Nato-hakemuksista herätti tänään kysymyksen, voisiko Suomi liittyä Natoon ilman Ruotsia. Myöhemmin päivällä Haavisto sanoi tiedotustilaisuudessa, että Suomen ja Ruotsin yhteinen Nato-taival jatkuu, eikä varasuunnitelmaa ole.

Halla-aho huomautti, että viime keväänä Suomi päätti hakea Naton jäsenyyttä itsenäisesti ehdollistamatta sitä sille, mitä Ruotsi tekee.

– Suomen Nato-jäsenyyden sitominen jonkun toisen maan jäsenyyteen kuulostaa minusta suoraan sanottuna aika erikoiselta, Halla-aho totesi.

Halla-ahon mielestä itsestäänselvyyksiä ei kuitenkaan kannata kaikissa tilanteissa lähteä julistamaan.

– Niistä tehdään usein tarkoitushakuisestikin räväköitä otsikoita, joilla sitten on enemmän ehkä jo efektiä kuin mitä oli tarkoitus.

Voit katsoa koko tiistain A-studion täältä.

Source Link yle.fi