Banner Before Header

Hallituksen korona­ryhmä koolla, etä­koulu aiheuttaa risti­riitoja – Kiuru varoittaa: ”Sosiaali- ja terveyden­huollon kanto­kyky on vaarassa”

Koronaministeriryhmän sisällä kuohuntaa aiheuttaa sosiaali- ja terveysministeriön esitys etäopetukseen siirtymisestä.

Uutta koronaministeriryhmää johtaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd). Kyse ei siis enää ole vanhanmallisista hallituksen koronaneuvotteluista, joita on johtanut pääministeri Sanna Marin (sd).

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila toi ehdotuksen useiden ministereiden yllätykseksi julki Ylellä keskiviikkona.

STM esittää, että etäopetusjakso kestäisi kolme viikkoa eli tammikuun loppupuolelle asti. Esitys ei koskisi esiopetusta eikä luokka-asteita 1–3. Esityksen taustalla on nykyinen tautitilanne ja huoli siitä, miten koulujen alkaminen siihen vaikuttaa.

Suora lähetys Säätytalolta on tältä erää päättynyt. Hetki hetkeltä -seuranta löytyy artikkelin lopusta.

Lue lisää: STM:n esitys etä­opetukseen siirtymisestä kuohuttaa hallituksessa – vihreiden Emma Kari: ”Kaikki kivet käännetään, jotta koulut pystytään pitämään auki”

IS:n tietojen mukaan opetusministeri Li Anderssonia (vas) ei ollut informoitu STM:n etäopetusesityksestä etukäteen. Yksi hallituslähde kertoo pitävänsä menettelyä poikkeuksellisena. Andersson suhtautuu penseästi koulujen etäopetukseen.

Koronaministeriryhmään kuuluva ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari (vihr) sanoi IS:lle ennen neuvotteluja, että ”kaikki kivet käännetään, jotta koulut pystytään pitämään auki samalla kun huolehditaan terveydenhuollon toimintakyvystä”.

IS:n tietojen mukaan hallituksessa etäopetukseen siirtymistä ajaa ministeri Kiuru. Opetusalan ammattijärjestö OAJ on tukenut STM:n esitystä.

Lue lisää: Pääministeri Marin IS:lle etäopetukseen siirtymisestä – ”Mikäli terveysviranomaisten kanta on muuttunut, hallituksen mahdollista antaa suositus”

Source Link is.fi