Banner Before Header

Hallitus lauteilla, oppositio tarjoaa löylyt – katso kyselytunti kello 16

Tänään kello 16 on taas viikon kohokohta eduskunnassa.

Sana on vapaa ja oppositio voi halutessaan laittaa hallituksen lujille tekemisistään tai tekemättä jättämisistään.

ISTV näyttää kyselytunnin suorana lähetyksenä.

Eilen eduskunnassa käytiin välikysymyskeskustelu Suomen varautumisesta hybridivaikuttamiseen maan rajoilla, mutta muuta puhuttavaa ja kysyttävää oppositiolla varmasti riittää.

Ensimmäisen kysymyksen saa esittää perussuomalaiset, toinen kysymysvuoro on kokoomuksella. Myös oppositiopuolueet, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt saavat kyselytunnin loppupuolella myös jonkin verran aikaa omille kysymyksilleen.

Olisi yllätys, jos vihreän sisäministerin aikeet antaa oleskelulupa kielteisen turvapaikan saaneille ei perussuomalaisia kuumottaisi. Hallituksessa keskusta ja Sdp tyrmistyivät sisäministeriön hankkeesta antaa oleskelulupa pitkään maassa luvatta olleille ja kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille.

Lue lisää: Sdp ja keskusta tyrmäävät sisä­ministeriön aikeet myöntää oleskelu­lupa kielteisen turva­paikka­päätöksen saaneille

Pahentunut koronatilanne, koronarajoitukset, koronapassi, ravintolarajoitukset ja hallituksen toimet pandemian hillitsemiseksi hyvin todennäköisesti nousevat myös aiheeksi kyselytunnilla.

Vilkas keskustelu ei tänään lopu eduskunnassa kyselytuntiin.

Kyselytunnin jälkeen alkaa keskustelu kansalaisaloitteesta polttoaineveron laskemiseksi.

Source Link is.fi