Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a329e1b7b450f861853ddcfa26ade86d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Hallitus on mokannut homman” – oppositio ryöpyttää hallituksen riitaista EU-päätöstä – Uutisalue

”Hallitus on mokannut homman” – oppositio ryöpyttää hallituksen riitaista EU-päätöstä

Oppositiopuolueista hallituksen toiminta taksonomiapäätöksessä ei kerää kiitosta. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ihmettelee, ettei hallituksella ei ollut kantaa EU:n taksonomia-asetukseen, vaikka asiaa on veivattu kuukausia EU-pöydässä.

– Surkein hetki tässä vaikuttamisessa oli viime torstaina, kun metsäasioista vastaava EU-komisaari tuli Suomeen tutustumaan. Hallitus ei pystynyt silloin muodostamaan kantaa. Kanta on ollut auki ja tämä on menossa EU:ssa väärään suuntaan, Orpo sanoo.

Nyt vaikuttaa siltä että Suomella on asiaan kaksi eri kantaa.

– Pääministeri johtaa EU-politiikkaa ja hänen olisi pitänyt jo kuukausia sitten muodostaa yhtenäinen kanta omassa hallituksessaan ja aloittaa ennakkovaikuttaminen.

Orpon mielestä metsäpolitiikan on ehdottomasti pysyttävä kotimaisessa päätösvallassa. Suomen kannalta oleellista on, miten 600 000 metsänomistajaa saa hoitaa metsäänsä.

– Miten tätä valvotaan, säännellään ja miten meidän teollisuutemme saa raaka-ainetta? Tämä kuuluu ehdottomasti meidän suomalaiseen toimivaltaan päättää näistä asioista. Nyt tätä ollaan takaportin kautta siirtämässä EU:n tasolle. Mikäli suomalainen metsänhoitotapa määritellään ei-kestäväksi, vaikeutuu sen rahoituksen saanti ja koko elinkeino, Orpo varoittaa.

Myös perussuomalaisissa halutaan varmistaa että metsäpolitiikka pysyy kansallisissa käsissä. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavion mukaan EU:n metsätalouden arviointikriteerit ovat todella tulkinnanvaraiset, monimutkaiset ja metsänomistajia byrokratialla kurittavat.

– Hallitus on mokannut homman, koska tässä vaiheessa on jo myöhäistä. Suomen ääni ei riitä estämään asetuksen läpimenoa. Marinin hallitus riitelee keskenään eikä ole edes yrittänyt koota suurempaa jäsenmaiden joukkoa vastustamaan esitystä, Tavio kummastelee.

Source Link is.fi