Banner Before Header

Haluatko ostaa Kärppien mestaruussormuksen? Nyt se on mahdollista – Uros kauppaa konkurssipesän aarteen

Pala suomalaista jääkiekkohistoriaa on kaupan verkkohuutokaupassa. Osana teknologiayhtiö Uroksen konkurssipesää myydään vuoden 2018 mestaruussormus.

Tuotteelle asetettu lähtöhinta oli nolla euroa ja minimikorotus 30 euroa. Tämän jutun julkaisuhetkellä korkein tarjous oli 470 euroa.

Sormus on osa raamitettua sommitelmaa, jossa on kaksi kuvaa mestaruusjuhlista, titteliä juhlistava pieni plakaatti sekä itse sormus.

Plakaatista käy ilmi, että sormus on lahja Uroksen hallituksen puheenjohtajalle Jyrki Hallikaiselle.

Lue lisää: Käräjäoikeus määräsi Uroksen konkurssiin – väitti tehneensä muhkeaa liikevoittoa

Keväällä 2018 Kärpät kaatoi SM-liigan finaaleissa Tapparan voitoin 4–2. Mestaruus on viimeisin Kärppien voittamista kahdeksasta SM-kullasta.

Urosta hakivat konkurssiin sen rahoittajat Nordea, Oulun osuuspankki ja Finnvera. Saatavia oli yhteensä noin 6,8 miljoonaa euroa. Lisäksi Uroksen suurimpiin velkojiin lukeutuivat Valtiokonttori viidellä miljoonalla eurolla ja Business Finland 1,3 miljoonalla.

Uroksella on velkoja ja niiden korkoja kaikkiaan noin 13,5 miljoonaa euroa ja kassavaroja noin 14  000 euroa.

Suurelle yleisölle Uros tuli tutuksi keväällä 2020, kun Tampereen uusi monitoimiareena nimettiin sponsorinsa mukaan Uros Live -areenaksi. Yhtiön talousongelmien ja muiden epäselvyyksien tultua julkisuuteen areenan hallitus irtisanoi sponsorisopimuksen yhtiön kanssa.

Sittemmin areenan nimeksi tuli Nokia Arena.

Source Link is.fi