Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5a5bace4486b2a00e37f8b875bc2749e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Haminan mursu sai oman oluen – ”Hyvällä tahdolla ollaan liikkeellä” – Uutisalue

Haminan mursu sai oman oluen – ”Hyvällä tahdolla ollaan liikkeellä”

– Kyllä Mursua vielä riittää, vastaa Mikko Suur-Uski puhelimeen ennen kuin toimittaja ehtii sanoa sanaakaan.

Suur-Uski on Takatalo & Tompuri Breweryn toimitusjohtaja. Takatalo & Tompuri Brewery taas on Kymenlaaksossa Virolahden Ravijärven kylässä toimiva maatilapanimo.

Panimossa huomionarvoista on ainakin se, että sen myymälässä aloitettiin perjantaina myymään mursu-olutta Haminan mursun kunniaksi, tietenkin.

– Se on meidän omasta pellon viljasta valmistettu täysmallaslager. Se ei varmastikaan ketään oluena pelota, vaikka mursu saattoikin pelottaa, rohkenee Suur-Uski sanomaan.

Pullon etikettiin on panimon graafikko Jani Vehka-aho saanut mahtumaan monia Haminalle tuttuja asioita. Ensimmäisenä silmiin pistää tietysti mursun päähän aseteltu kruunu, joka on kaupungin vaakunastakin tuttu.

Lisäksi etiketistä löytyy viittaukset esimerkiksi Haminan raatihuoneeseen ja 100-metriseen lipputankoon.

Haminalaisten yksityiskohtien ohessa kuvituksesta voi vielä löytää viittauksen kotkalaisen miehen veneeseen, jonka mursu ehti retkensä aikana upottaa.

Mursuoluen perään kyseltiin jo silloin, kun mursu aluevesillämme vieraili. Silloin panimo ei silti vielä ryhtynyt työn touhuun.

Tahtoon kuitenkin lopulta taivuttiin.

– Kyselyjä tuli niin paljon. Kyllähän mursuja maailmaan mahtuu.

Suur-Uski kertoo, että Mursu (se olut) on monikäyttöinen ja sopii nautittavaksi satamassa istuskellessa, ruokapöytään tai saunan jälkeen. Toimitusjohtaja toivoisi, että pullo mursu-olutta sijoitettaisiin myös mursun itsensä vierelle.

– Toivottavasti he laittaisivat pullollisen Luonnontieteelliseen museoon mursun luokse. Olihan se kuitenkin hieman nälkiintynyt.

Pullo olutta ei taida kuitenkaan mursua enää takaisin tuoda.

Niin ikään Suur-Uski toivoo, etteivät ihmiset ottaisi mursun kaupallistamista liian vakavissaan.

– Mursun muistoa kunnioittaen, mutta pilke silmäkulmassa tämä on tehty, älkää nyt hyvät ihmiset loukkaantuko. Hyvällä tahdolla ollaan liikkeellä.

– Olkaa yhtä uteliaita maailmaa ja Haminaa kohtaan niin siitä se sitten lähtee, Suur-Uski kiteyttää.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kymen Sanomat.

Source Link is.fi