Hanna Pakarinen julkaisi harvinaisen otoksen Idols-finaalin kulisseista – tältä hän näytti voitettuaan kilpailun 18 vuotta sitten

Sunnuntaina 9. tammikuuta tulee tasan 18 vuotta kuluneeksi siitä, kun Hanna Pakarinen voitti Suomen ensimmäisen Idols-laulukilpailun. Pakarinen kilpaili finaalissa Jani Wickholmia vastaan ja sittemmin hän on muun muassa edustanut Suomea euroviisuissa sekä luonut uraa radiojuontajana.

Pakarinen oli kilpailun voitettuaan 22-vuotias. Pakarinen sai kilpailun finaalissa lähes 60 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui tuolloin Antti Tuisku.

Sunnuntaina Pakarinen, 40, intoutui muistelemaan oman artistiuransa merkkipaalua myös sosiaalisessa mediassa. Pakarinen julkaisi omalla henkilökohtaisella Instagram-tilillään kuvan, joka on napattu Idolsin kulisseista 18 vuotta sitten.

Näet Pakarisen julkaiseman kuvan painamalla kahdesti oikealla olevaa nuolta.

– 18 vuotta eikä suotta. Miusta on ihan parasta että miulla on artistina ihan oikea synttäripäivä. 18 vuotta sitten Suomen kansalaiset päätti 420 000 äänellä äänestää miut suomen ensimmäiseksi Idols-voittajaksi, Pakarinen iloitsi päivityksessään.

– Paljon on näihin vuosiin mahtunut, mutta aika siistii että tänä vuosipäivänä kävin isolla stagella laulamassa uutta musaa telkkariin. Näin ne hommat vaan jatkuu. Kiitos kun kuljet mukana, hän kirjoitti.

Pakarinen muistetaan Suomen ensimmäisenä Idols-voittajana.

LAPPEENRANNASTA ponnistanut Hanna Pakarinen nousi koko Suomen ensimmäisen voitettuaan Idols-laulukilpailun vuonna 2004. Kolme vuotta myöhemmin hän edusti Suomea vuoden 2007 euroviisuissa kappaleella Leave Me Alone, joka sijoittui kilpailussa sijalle 17.

Tämän vuoden syyskuussa Pakarinen julkaisi ensimmäisen oman kappaleensa kahdeksaan vuoteen. Single kantaa nimeä Sun aika tulee vielä.

Radion puolella häntä on kuultu juontajana Aito Iskelmällä, Radio Aallolla, Radio Suomipopilla ja Voicella. Hän on myös toimittanut ohjelmia Radio Suomessa. Joulukuussa Pakarinen kertoi kuitenkin jättävänsä radiojuontajan työt taakseen ja keskittyvänsä jatkossa täyspäiväisesti muusikon työhön.