Banner Before Header

Hannele Lauri surun murtamana: ”Meillä oli ihmeellisen lämmin yhteys”

– Vesku oli rakas ystäväni niin monta vuotta, näyttelijä Hannele Lauri sanoo äänen pettäessä surun alla.

– Rakastin häntä ihmisenä hyvin paljon. Meillä oli ihmeellisen lämmin yhteys, ymmärsimme aina toisiamme. Se oli ammatillista, mutta myös vahvasti henkistä, Lauri kertoo puhelimitse.

– Mutta ennen kaikkea Vesku oli suuri taiteilija. Toista hänen kaltaistaan ei Suomessa ole. Hän oli niin ainutlaatuinen.

Lue lisää: Salama­rakastumisia, eroja, tragedioita – Vesa-Matti Loirin ihmis­suhteista ei puuttunut käänteitä

Hannele Lauri piti tiiviisti yhteyttä Vesa-Matti Loiriin viime vuosien varrella. Mutta tämän sairauden viime vaiheessa he eivät enää soitelleet.

– Vesku halusi aina tietää mitä minulle kuuluu. Hän osasi ottaa ystävänsä huomioon. Meillä jatkui juttu aina sujuvasti siitä, mihin se oli viime kerralla jäänyt.

– Hän oli minulle todella tärkeä urani aikana. Vesku on opettanut minulle paljon.

– Meillä oli ihmeellisen lämmin yhteys, ymmärsimme aina toisiamme, Hannele Lauri kuvailee ystävyyttään Vesa-Matti Loirin kanssa.

Lue lisää: Lenita Airisto sai tiedon Vesa-Matti Loirin kuolemasta kesken palaverin – ajatteli hyvää ystäväänsä vain hetkeä aiemmin

He molemmat olivat mukana Pertti ”Spede” Pasasen Spede Show'ssa sekä tämän monissa muissa tuotannoissa, kuten Vesku Show'ssa ja Uuno Turhapuro -elokuvissa.

Lauri näytteli jopa yhdeksässä Veskun tähdittämässä Uuno-elokuvassa vuosina 1978–2004.

Lauri ja Loiri tapasivat ensimmäisen kerran 1970-luvulla teatteripiirin illanistujaisissa. Parikymppinen Lauri opiskeli vielä Teatterikoulussa. Seitsemän vuotta vanhempi Loiri oli tuolloin jo tunnettu näyttelijä.

Hannele Lauri on aiemmin kertonut, että heidän heidän suhteensa lämpeni läheisemmäksi Uuno armeijan leivissä -elokuvan kuvauksissa 1984.

Source Link is.fi