Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7d467af4de2082a8b8d9c48b304d7306, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Harkovalaiset lukiolaiset palasivat koulunsa raunioille tanssimaan päättäjäistanssinsa – Uutisalue
Banner Before Header

Harkovalaiset lukiolaiset palasivat koulunsa raunioille tanssimaan päättäjäistanssinsa

Harkovalaiset opiskelijat ovat palanneet koulunsa raunioille juhlimaan tanssiaisia.

Kuva näyttävässä punaisessa iltapuvussa raunioiden edessä poseeraavasta Valeriasta, 16, kiertää ympäri sosiaalista mediaa. Kuvan julkaisi alun perin Facebookissa Valerian Torontossa asuva täti Anna Episheva.

Valerian piti valmistua tänä vuonna harkovalaisesta lukiosta, koulusta numero 134, hän kertoo Facebookissa.

– Hän ja hänen ystävänsä suunnittelivat valmistumista, ostivat mekot ja odottivat innolla suurta päivää… Sitten venäläiset tulivat.

Tarinan on jakanut myös muun muassa ukrainalaisen ihmisoikeuskeskuksen johtaja Oleksandra Matciitshuk.

Anna Epishevan mukaan koulu tuhoutui iskussa 27. helmikuuta.

– Tänään hän palasi sen äärelle, mitä hänen koulustaan ja tulevaisuudestaan on jäljellä, Episheva kertoi maanantaina.

Hänen mukaansa alkuperäisen kuvan on ottanut Valerian äiti.

Ukrainalaisen Pravda-lehden mukaan Venäjän joukot saavuttivat koulun 27. helmikuuta ja pitivät koulua viimeisenä linnakkeenaan, kunnes ukrainalaiset löivät heidät.

Ukrainalainen yleisradio Suspline taltioi, kun Harkovan koulun numero 134 opiskelijat tanssivat koulunsa raunioiden edessä koripallokentällä.

Ukrainan ulkoministeriö jakoi Twitterissä videon ”tanssiaisvalssista”.

Juhlavasti pukeutuneet opiskelijat tanssivat hitaan kappaleen tahtiin.

Opiskelijoiden toisella puolella on joukko valokuvaavia vanhempia ja toisella puolen joukko sotilaita. Armeijan ajoneuvoon nojaa Ukrainan lippu.

Koulurakennuksen ulkoseinät ovat osin pystyssä, mutta kattoa rakennuksessa ei enää ole. Ikkunat ovat pääosin rikki. Rojua lojuu ympäriinsä.

Ukrainalaisen perinteen mukaan lukion päättävät opiskelijat tanssivat koko koulun edessä, kun he symbolisesti kuulevat koulun kellojen soivan viimeistä kertaa, kertoo Ukrainan Pravda. Sota keskeytti perinteen.

Koulun maantieteen opettaja kertoo Pravdalle, että hänen tyttärensä oli valmistuvien joukossa ja tanssi koulun edessä. Opettaja Olena Mosolova oli onnellinen, että hänen tyttärensä pystyi saamaan edes palan ”viimeisten kellojen” perinteestä.

Lehden mukaan noin kolmannes koulusta numero 134 tänä vuonna valmistuvista opiskelijoista palasi koululle perinteiseen tanssiin. Muut eivät olleet vielä palanneet Harkovaan.

Lehden mukaan tansseja oli katsomassa myös armeijan Kraken-yksikön sotilaita, jotka olivat puolustaneet koulua venäläisiä vastaan.

Ukrainan toisiksi suurin kaupunki Harkova joutui välittömästi Venäjän hyökkäyssodan alettua jatkuvien iskujen kohteeksi. Kahden ensimmäisen kuukauden jälkeen iskujen tahti rauhoittui entisestä, mutta myös tiistaina Venäjän iskuissa on kuollut ainakin yksi harkovalainen.

Source Link is.fi