Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_41c107be1d67eb3308f96c2f747de322, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HBL: Hangon kaupunki ottaa haltuunsa venäläis­oligarkin omistamat kerros­talot lahjana – Uutisalue

HBL: Hangon kaupunki ottaa haltuunsa venäläis­oligarkin omistamat kerros­talot lahjana

Hangon kaupunginhallitus on päättänyt, että kaupunki ottaa haltuunsa venäläisoligarkki Boris Rotenbergin omistamat kaksi kerrostaloa Lappohjassa, kertoo HBL.

Teknisesti ja juridisesti haltuunotossa on kyse asunto-osakkeiden muodossa annettavasta lahjasta Rotenbergiltä Hangon kaupungille. Kaupunki ottaa vastuulleen myös taloyhtiön 70 000 euron velat.

Jotta haltuunotto toteutuu, täytyy Hangon kaupunginhallituksen hyväksyä yhteensä 100 000 euron lisäbudjetti johtuen taloyhtiön veloista.

Tällä hetkellä talojen kaikkiaan 60 huoneistosta on vuokrattu 15. Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell toivoo, että loputkin asunnoista saadaan vuokrattua, ja että Hangossa vallitseva vuokra-asuntopula lievittyy.

Myös taloyhtiön 70 000 euron velat siirtyvät Hangon kaupungille.

Boris ja Roman Rotenbergin päätyminen EU:n Venäjän vastaiselle pakotelistalle keväällä on vaikuttanut negatiivisesti kerrostalojen asukkaisiin, kertoi IS maaliskuussa.

Rotenbergien EU-alueella olleiden varojen ja maksuliikenteen jäädytysten vuoksi kerrostaloissa jäivät sähkö- ja lämpölaskut maksamatta. Myös vesilaitoksen ja lämpö- sekä jäteyhtiön maksujen hoitamisessa oli epäselvyyttä.

Kun vuokranmaksutili lakkasi toimimasta vuoden 2021 lopussa ja korvautui uudella, mahdollisesti pakotteiden piirissä olleiden hallussa olleella tilillä, ei osa asukkaista pystynyt maksamaan vuokriaan.

Kaupunginjohtaja Strandell kertoi keväällä IS:lle, ettei Hangon kaupungilla ole osaa eikä arpaa tilanteeseen, eikä täten periaatteellista tarvetta alkaa sähkö- ja lämpölaskujen maksumieheksi.

Source Link is.fi