Banner Before Header

Helen lähti lämpöpumppu­bisnekseen – kertainvestoinnin sijaan kuukausimaksu

Energiayhtiö Helen perustaa maalämpö- ja lämpöpumppuihin keskittyvän yhteisyrityksen erilaisia lämpöpumppuja myyvän ja asentavan LämpöYkkösen kanssa.

– Yhteisyrityksessä yhdistyvät LämpöYkkösen lämpöpumppualan asiantuntijuus sekä Helenin laajat resurssit ja pitkäaikainen kokemus lämmitysmarkkinoista, sanoo LämpöYkkösen toimitusjohtaja Veli-Matti Hautakoski tiedotteessa.

Yhteisyritys tarjoaa energiatehokkaita ja hiilineutraaleja lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja sekä Helsingissä että muualla Suomessa.

– Yhteisyrityksen perustaminen on strategiamme mukainen askel tulla laajalla rintamalla lämpöpumppumarkkinoille, johon kuuluu maalämpö- ja muut lämpöpumppuratkaisut, sanoo Helenin toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström tiedotteessa.

– Toimme jo keväällä maalämmön kaukolämmön rinnalle lämmitysratkaisuna erityisesti taloyhtiöille ja yritysasiakkaille uudessa lämpötarjoamassamme.

Yhteisyritys myy maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuja uudella palvelumallilla, kun nykyinen maalämpö- ja lämpöpumppumarkkina toimii pääasiassa kertainvestointimallilla.

– Palvelumalli on huoltoleasingin kaltainen malli, jossa asiakas maksaa lämmitys- tai muusta energiajärjestelmästä kuukausimaksuja esimerkiksi 20 vuoden ajan eikä asiakas joudu itse investoimaan laitteistoon, kertoo Helenin johtaja Sari Mannonen.

– Järjestelmän valvonta, huolto ja korjaukset ovat toimittajan vastuulla koko sopimuskauden ajan, mukaan lukien varaosat, ja asiakkaan ei tarvitse varautua esimerkiksi rahoituskustannusten muutoksiin sopimuskauden aikana.

Yhteisyrityksen perustaminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) hyväksyntää.

Lue lisää: Energiaremonttien kysyntä kasvaa kovaa – erityisesti maalämpö kiinnostaa, taloyhtiöt haluavat eroon kallistuneesta maakaasusta

Source Link is.fi