Banner Before Header

Helena Ahti-Hallberg, 53, kertoo sairastuneensa koronaan – kuvailee kamalia oireita

TTK:sta tuttu tanssituomari Helena Ahti-Hallberg kertoo Facebookissa saaneensa koronatartunnan.

Ahti-Hallberg, 53 vuotta, kertoo altistuneensa koronalle Suomessa. Hän kertoo olleensa aluksi tulleesta negatiivisesta testituloksesta huolimatta aivan varma, että on sairastunut koronaan.

– Altistuin Suomessa, kotona perheen parissa enkä seurannut maan johdon esimerkkiä vaan laitoin itseni saman tien karanteeniin. Viidentenä päivänä tulivat oireet, kotitesti kuitenkin negatiivinen. Olo ei ollut tavallista flunssaa kummempi. Olin aivan varma että kyseessä kuitenkin korona ja ajattelin että parempi niin, saa katkaistua pelon kierteen, ei tarvi enää pelkää tartuntaa eikä oireettomana toisten tartuttamista.

Ahti-Hallberg kuvailee vointinsa olevan kamala.

– Tänään virallinen testitulos oli positiivinen ja olo kamala jo toista päivää. Portaat yläkertaan on kuin urheilusuoritus, sydämensyke nousee ja hengästyy. Suihkussa käyminen vastaa työpäivää. Netflixin kiinnostavimmat katsottu, sohvan nurkassa jo kuoppa ja liikkumaan tottuneet lihakset kiukuttelevat. Työt peruttu, ne vähätkin mitä rajoitusten aikana saa tehdä. Kaiken päälle pusukielto, oma rakas sai negatiivisen tuloksen.

Tänään tiistaina uutisoitiin, että omikronmuunnos saattaa näkyä pikatesteissä eli kotitesteissä vasta päiviä myöhemmin kuin virallisessa pcr-testissä. Se ilmeni vertaisarvioimattomasta MedRxiv-sivustolla julkaistusta artikkelista.

Artikkelin mukaan viive oli tyypillisimmin 3 päivää.

Source Link is.fi