Helmareilla tänään kenraali kevään EM-karsintoihin – päävalmentaja vihjaa rohkeista kokeiluista

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue pelaa viimeisen ottelunsa ennen keväällä alkavia EM-karsintoja.

Jutta Rantala kuvassa

Jutta Rantala ratkaisi Suomelle finaalipaikan. (Kuva viime syksyn Kansojen liigasta) Kuva: All Over Press / Juha Tamminen

Matti Lehtisaari,

Samu Saatsi

Suomi ja Skotlanti kohtaavat jalkapallon naisten Pinatar-cupin finaalissa kello 15.05. Yle Areenan lähetys Espanjan Murciasta pääsee vauhtiin kello 14.55.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue ottaa mittaa Skotlannista Espanjassa pelattavan Pinatar-cupin loppuottelussa. Odotettavissa on tasainen kamppailu, sillä Skotlanti on Kansainvälisen jalkapalloliiton rankingissa 25:s ja Suomi 27. sijalla.

Suomi ja Skotlanti kohtasivat edellisen kerran viime vuoden heinäkuussa Tampereella pelatussa A-maaottelussa. Tuolloin Helmarit koki 1–2-tappion.

– Skotlannilla on huippupelaajia, jotka pelaavat kovissa seuroissa. Heinäkuun ottelussa heidän prässinsä ja nopeat hyökkäyksensä tuottivat meille paljon vaikeuksia ensimmäisellä jaksolla. Toinen jakso oli sitten täysin meidän, ja meidän olisi pitänyt kaivaa siitä pelistä enemmän kuin maalin tappio, Helmareita luotsaava Marko Saloranta kertaa edellistä kohtaamista.

Päävalmentaja vihjaa rohkeista kokeiluista

Suomi raivasi tiensä turnauksen finaaliin lauantain 1–0-voitolla Sloveniasta. Jutta Rantala teki Helmarien voittomaalin, mutta ottelusta muodostui Suomelle vaikea. Helmareille jäi parannettavaa tämänpäiväiseen Skotlanti-otteluun.

– Olisi mukavaa päättää turnaus pääsemällä lähemmäs omaa tasoamme. Edellinen ottelumme jäi kaivelemaan, vaikka sen voitimme. Toiveena on nostaa tasoamme, vaikka vastaan tuleekin todella kova joukkue, Saloranta ennakoi.

Saloranta vihjaa, että rohkeitakin kokeiluja saatetaan nähdä.

– Kokeilemme tiettyjä juttuja, koska tämä on viimeinen ottelumme ennen EM-karsintoja. Kokeilemme joitakin pelaajia tai pelissä jotakin sellaista, jota emme ole paljon tehneet, Saloranta valotti.

Helmarit joutuu lähtemään tiistain otteluun ilman Lotta Lindströmiä. Slovenia-ottelun jälkeen sairastunut Lindström on jo toipumisvaiheessa, mutta hyökkääjä ei ole otteluvahvuudessa tiistaina.

Marko Saloranta kävelee.

Päävalmentaja Marko Saloranta odottaa Suomelta parempaa esitystä kuin lauantain Slovenia-ottelussa. Kuva: Tomi Hänninen

EM-karsintojen lohkot arvotaan 5. maaliskuuta

Suomen vastustajat tuleviin EM-karsintoihin selviävät tiistaina 5. maaliskuuta järjestettävässä lohkoarvonnassa. EM-karsintapelit pyörähtävät käyntiin vain neljä viikkoa myöhemmin, joten valmistautumisaika jää hyvinkin lyhyeksi.

Päävalmentaja Saloranta näkee, että Helmarit kulkee hyvällä tiellä.

– Olemme ottaneet ison harppauksen puolustus- ja hyökkäyspelin erikoistilanteissa. Puolustuspelimme on ollut kaiken kaikkiaan jämäkkää ja parhaimmillaan prässimme on toiminut hyvin. Pallollinen pelaamisemme on ollut keskimäärin hyvää, Saloranta arvioi.

Source Link yle.fi