Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_98a386f3e4320a0b2859f3d5a0023f5a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hengenvaarallinen turma Pekingin olympialaisten testikisassa – vakavia vammoja saanut urheilija haukkui järjestäjät pystyyn – Uutisalue

Hengenvaarallinen turma Pekingin olympialaisten testikisassa – vakavia vammoja saanut urheilija haukkui järjestäjät pystyyn

Puolalainen ohjaskelkkailija Mateusz Sochowicz loukkaantui vakavasti Pekingin olympialaisten testikisassa maanantaina.

Kisajärjestäjät olivat unohtaneet avata yhden portin kelkkaradalla, ja Sochowicz laski kovaa vauhtia suoraan sitä päin. Hänen vasemman jalkansa polvilumpio murtui ja hänen oikeaan jalkaansa tuli luuhun asti yltänyt haava.

Sochowiczin vammat vaativat leikkaushoitoa. Hän kritisoi kisajärjestäjien toimintaa voimakkaasti kotimaansa mediassa.

25-vuotias Sochowicz kuvaili Onet-sivuston haastattelussa, kuinka hänelle oli näytetty vihreää valoa laskuun, mutta matkallaan alas hän oli huomannut edessään olevan suljetun portin.

Sochowicz päästi kelkan altaan, nousi jaloilleen ja yritti hypätä kovassa vauhdissa portin yli, mutta se osui häntä jalkoihin.

– Kaikki tapahtui liian nopeasti eikä minulla ollut aikaa ponnistaa kunnolla. Tästä syystä jalkani ovat murskana, mutta muu vartaloni ei. Jos en olisi reagoinut, kaikki olisi voinut päättyä traagisesti, Sochowicz sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Nyt Sochowiczin uskotaan toipuvan vammoistaan noin kymmenessä viikossa.

Mateusz Sochowicz vauhdissa Pyeongchangin olympialaisissa vuonna 2018.

Kovavauhtinen kelkkailu on yksi talvikisojen hengenvaarallisimmista lajeista. Vancouverin olympialaisissa 2010 georgialainen ohjaskelkkailija Nodar Kumaritashvili kuoli, kun hän sinkoutui kovassa vauhdissa ulos radalta ja päin teräksisiä tukirakenteita.

Sochowicz kritisoi Pekingin kelkkailuradan henkilökunnan toimintaa ”valtavan epäpäteväksi”. Hän sanoi joutuneensa makaamaan jäällä puoli tuntia ennen kuin hänet kuljetettiin sairaalahoitoon.

– Henkilökunnalla ei ollut mitään hajua siitä, mitä pitäisi tehdä. Joku yritti koskea [haavasta pilkistänyttä] luuta hanskallaan. Tilanne oli ihan kuin Danten helvetistä, Sochowicz kuvaili.

Sochowitz kilpaili ohjaskelkkailussa Pyeongchangin kisoissa 2018. Hän sanoi toivovansa, että pääsisi vielä Pekingiin mukaan villin kortin avulla. Hän ei tosin ollut varma, uskaltaako enää laskea kisarataa uudestaan.

Source Link is.fi