Banner Before Header

Henrik, 40, osallistui tv:n laihdutusohjelmaan ja treffipyyntöjä alkoi sataa – ylipainoisesta pullahiirestä kuoriutui atleettinen salihirmu

– 40 vuotta tuli juuri mittariin ja elän varmaan mun elämäni terveellisintä aikaa, turkulainen Henrik iloitsee.

Hurja painonpudotus -ohjelmaan osallistuminen oli Henrikille käänteentekevä kokemus, jonka ansiosta kaikki punaisella huutaneet terveysarvot tasaantuivat normaalilukemiin.

Henrikin vyötärön ympärille oli kertynyt vuosien varrella runsaasti ylimääräistä.

Henrik kärsi ennen ohjelmaan osallistumista rasvamaksasta, joka johtui nimenomaan lihavuudesta, ei alkoholista. Hänen yläpaineensa huiteli kahdessasadassa ja alapainekin satasessa. Unen laatu oli joka yö surkeaa 50 prosentin luokkaa ja hänellä epäiltiin uniapneaa.

– Kaikki arvot normalisoituivat täysin. Viime aikoina unenlaatuni ei ole kertaakaan ollut alle 90 prosenttia. Nukun kuin pikkuvauva. Nukahdan heti, kun menen sänkyyn ja aamulla herään pirteänä.

– Eihän tässä voi paljoa valitella, Henrik nauraa.

Uudet elämäntavat ovat vieneet Henrikin mennessään, mutta matka tähän pisteeseen ei ole ollut helppo.

Henrik painoi ohjelman alussa 153 kiloa ja syitä siihen oli monia: hän kertoi muun muassa olevansa sokeriaddikti, joka saattoi syödä päivässä toscakakun, eikä mitään muuta.

Lue lisää: 153 kiloa painava Henrik paljastaa tv:ssä häkellyttävän totuuden ruokavaliostaan: syö lähes pelkkää sokeria – ”Olen addikti”

Henrik onnistui pudottamaan kahdeksan kuukauden aikana peräti 43 kiloa. Lihaksikkaan Henrikin ihannepaino on 108 kiloa ja siihen jotakuinkin päästiin. Ohjelman jälkeen mies on tiputtanut vielä viitisen kiloa lisää, vaikka se ei sinällään ole ollut tavoitteena.

– Mulla on poikkeuksellisen paljon lihasmassaa, jonka takia en voi koskaan painaa 80 kiloa, hän kertoo.

Henrik käy salilla aina aamuisin, koska illalla se piristää häntä liikaa.

Ohjelman ansiosta Henrik hurahti urheiluun täysin ja käy nykyään jopa viidestä seitsemään kertaan viikossa liikkumassa. Myös ohjelmassa opitut ruokailutavat jäivät olemaan. Entiseen elämäänsä hänellä ei ole ikävä.

Elämäntaparemontin positiiviset terveysvaikutukset ovat läsnä joka päivä ja hän myös jaksaa iloita siitä.

– Normaalipainoinen ihminen ei kelaa sitä, millaista on, kun ei saa sukkia jalkaan ilman apuvälineitä, tai kun jalkoja ja selkää särkee 10 vuotta putkeen.

Vaikka lopputulos huimaa päätä, Henrik korostaa, ettei mielenlujuutta vaatinut matka tähän pisteeseen ole ollut helppo.

– Se on taistelua kuten minkä tahansa addiktion kanssa. Elin ennen käytännössä pelkällä pullalla ja siitä eroon pääseminen on varmasti yhtä vaikeaa kuin tupakasta tai alkoholista luopuminen.

Henrikin ateriat koostuivat aiemmin pääosin pullasta ja kahvista.

Henrik sanoo yhä muistavansa, miltä toscakakku maistuu, mutta nykyään herkuttelu pysyy järkevissä rajoissa. Suurin riski retkahtamiseen on silloin, kun laiminlyö kiireessä säännöllistä syömistä ja nälkä pääsee yllättämään.

– Silloin pitää vaan äkkiä ottaa joku terveellinen välipala, Henrik vinkkaa.

Henrik korostaa, että tämän kokoluokan terveysponnistus vaatii ammattiapua. Hän nimittäin tietää, miten helppoa dieetti on aloittaa, mutta miten vaikeaa sitä on viedä omin neuvoin loppuun saakka.

– Tein varmaan Suomen ennätyksen dieettien aloittamisessa, Henrik nauraa.

– Tiesin hyvin, että lohi, tomaatti ja kurkku ovat terveellisiä, mutta oma osaaminen loppui siihen, eikä kukaan voi syödä pelkästään niitä loppuelämäänsä. Kannattaa siis käyttää ammattilaisia apunaan, se ei ole nykypäivänä edes kallista, hän kannustaa.

Ylipainoinen Henrik kärsi sokeririippuvuudesta, uniongelmista, korkeasta sykkeestä ja verenpaineesta.

Terveemmän elämänsä lisäksi Henrik iloitsee ystävistä, joita hän ohjelman kautta sai. Erityisen tiiviisti Henrik on pitänyt yhteyttä ohjelmaan osallistuneeseen Anna-Mariin, joka niin ikään onnistui pudottamaan useita kymmeniä kiloja.

Henrik kertoo muiden osallistujien tavoin saaneensa runsaasti palautetta tv-esiintymisestään ja erityisesti rohkeudestaan. Miehen muuttunut ulkomuoto tuntuu lyöneen kaikki ällikällä.

– Viestitulva oli käsittämätön, niitä tuli satoja.

– Treffipyyntöjä tuli tosi paljon, mutta osa viesteistä oli ihan pimeitä. Joku halusi jättää miehensä ja olisin päässyt Saloon perheenisäksi, Henrik kertoo nauraen.

Se kuitenkin lämmittää sisintä, että vieläkin Henrikiä kehutaan suorituksestaan harva se päivä.

– Tuntuuhan sen hyvältä.

Henrikin kasvot kapenivat niin paljon, ettei häntä ole tunnistaa samaksi mieheksi.

Source Link is.fi