Banner Before Header

Herätys: Elokapinaa puidaan käräjillä pitkään | Vesijohtojen kupariputket saattavat reikiintyä nopeasti | Energiakriisi kurittaa Belgiassa

Elokapinaa puidaan käräjillä vielä ensi vuonnakin

Oikeuksia ruuhkauttavat mielenosoituksillaan myös koronarajoitusten uhmaajat ja rokotevastaiset mielenosoittajat sekä lisääntyneet sanavapausasiat. Syyttäjä kertoo, että joukkomielenosoituksiin liittyviä tapauksia on jo 850. Elokapina haluaa asiansa oikeuteen eikä hyväksy sakkoja.

Vesijohtojen kupariputket vuotavat jopa viisi vuotta vanhoissa taloissa

Isännöitsijät Seppo Toivio ja Jarmo Pekkarinen ovat työssään joutuneet toteamaan kupariputkien yllättäviä syöpymisiä viime aikoina. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

2000-luvulla rakennettujen talojen kuparisissa vesijohdoissa on alkanut ilmetä yllättäviä vuotoja. Ongelmia on havaittu eri puolilla Suomea. Reikiä syntyy, kun uusiin kupariputkiin kertyy nopeasti piin aiheuttamaa silikaattikerrostumaa. Vuodon yllättävää syytä on ollut toistaiseksi hankala tutkia.

Energiakriisi ajaa kotitalouksia ahtaalle myös Belgiassa

Meneillään olevasta vuodesta tulee vaikea, Belgian ruokapankkeja johtava Jef Mottar ennustaa. Kuva: Rikhard Husu / Yle

Energian korkea hinta kurittaa belgialaisia kotitalouksia. Erityisen vaikea tilanne on vähävaraisille kotitalouksille, Belgian ruokapankin johtaja sanoo Ylen haastattelussa.

Pohjoisessa aurinkoa, etelässä synkeää

Kuva: Yle

Etelä- ja keskiosassa maata on pilvistä ja monin paikoin sataa vettä, räntää tai lunta. Pohjoisessa sää jatkuu poutaisena sekä selkeänä.

Lue lisää Ylen sääsivuilta.

Source Link yle.fi