Banner Before Header

Herätys: Mökkikaupassa hiipumisen merkkejä | Vain maissia on lähtenyt Ukrainasta | Tankkausmatkoista kehkeytyi moraalikeskustelu

Kesämökkien myynti-ilmoittelu kääntyi laskuun

Ennätysvilkkaana käynyt kesämökkikauppa osoittaa hiipumisen merkkejä nyt myös myynti-ilmoitusten lukumäärissä. Niiden lukumäärät ovat tänä vuonna pudonneet noin neljänneksen viime vuodesta niin Etuovi.comin kuin Oikotienkin nettisivuilla.

Washington Post: FBI etsi Trumpin kartanosta ydinaseisiin liittyviä asiakirjoja

FBI teki kotietsinnän Donald Trumpin Mar-a-Lago kartanoon Floridassa.
Liittovaltion poliisi teki kotietsinnän entisen presidentin Donald Trumpin kartanoon Mar-a-lagoon 8. elokuuta.Michele Eve Sandberg / AOP

Liittovaltion poliisi FBI etsi entisen presidentin Donald Trumpin Mar-a-Lago -kartanosta ydinaseisiin liittyviä asiakirjoja, kertoo The Washington Post. Lehden mukaan on epäselvää, löysikö FBI kyseisiä asiakirjoja. Yhdysvaltain oikeusministeri Merrick Garland on pyytänyt tuomaria julkistamaan oikeuden myöntämän etsintäluvan sisällön.

Ukrainasta on saatu maailmalle vasta pieni määrä maissia

viljalasti
Satamat pitäisi tyhjentää ensin maissista ennen kuin muita viljalajikkeita voidaan toimittaa Ukrainasta maailmalle.AOP

Ukraina, Venäjä, Turkki ja YK sopivat Ukrainan viljan viemisestä sodan keskeltä maailmalle kolme viikkoa sitten. Vasta muutama lasti maissia on saatu maailmalle, monen maan ruuantuotannolle tärkeää vehnää ei ole vielä edes alettu viedä. Maatalousvienti olisi Ukrainalle elintärkeää, se sai ennen sotaa liki puolet vientituloista juuri maataloustuotteista.

Tankkausmatkoille löytyy puolustajia

Kiteeläinen Vladimir Kulikov Niiralan raja-asemalla.
Vladimir Kulikovin mukaan hän rahoittaa tahtomattaan Venäjän sotaa käydessään tankkaamassa, mutta eläke on pieni, vaimo on työtön ja lapsiakin kaksi.Antti-Petteri Karhunen / Yle

Suomalaisten tankkausmatkat itänaapuriin ovat herättäneet keskustelua myös rajanylittäjien omassa sosiaalisen median ryhmässä. Osan mielestä tankkaajat rahoittavat Venäjän sotakassaa. Tankkaajat katsovat, että Suomen polttoainehinnat suorastaan pakottavat käymään rajan takana.

Tulli puolestaan takavarikoi viikoittain rajalla autoista bensakanistereita, joita ei enää Suomeen saa tuoda.

Sää on pitkälti poutainen ja osin helteinen

Perjantain sääkartta.

Suurimmassa osassa maata sää on poutainen ja monin paikoin myös aurinkoinen. Kaikkein aurinkoisinta on maan keskiosassa. Lämpötila kohoaa etelässä hellekukemiin. Muualla maassa on selvästi viileämpää.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Source Link yle.fi