Banner Before Header

Herätys: Opiskelijat tiukoilla elinkustannusten noustessa | Koko Venäjän valtaeliitti on harmaantunut | Opettajan lyttäämästä Anna Retulaisesta tuli menestynyt taiteilija

Turussa opiskeleva Julia Siimento, 21, säästää kesätyörahoja – pienikin hinnannousu näkyy opiskelijan arjessa

Taloustilanne kurittaa nyt kotoa lähteviä nuoriakin. Kun esimerkiksi ruoka ja asuminen kallistuvat, joutuvat he miettimään tarkemmin, mihin rahat riittävät.

Huhut Putinin terveysvaivoista peittävät isomman muutoksen

Vladimir Putin ja hänen takanaan puolustusministeri Sergei Shoigu.
Luotettu mies. Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui puolustusministeri Sergei Šoigulle voitonpäivän paraatissa 9. toukokuuta Moskovassa.Kirill Kudryavtsev / AFP

Venäjän presidentin Vladimir Putinin terveydestä on käyty kiivasta spekulaatiota Ukrainan sodan alkupäivistä lähtien. Venäjä-asiantuntija Hanna Smithin mukaan arvuuttelu Putinin terveydestä kiinnostaa, mutta samalla se vie keskustelua sivuraiteille. Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että Venäjällä koko valtaa pitävä ryhmittymä on harmaantunut. Kyse ei ole yksin Putinista vaan maan tulevaisuudesta hänen johtamansa klikin väistyessä.

”Pahinta paskaa, mitä olen ikinä nähnyt”, opettaja sanoi – siksi Anna Retulaisesta tuli menestynyt taiteilija

Anna Retulainen istuu siirtolapuutarhamökissä.
– Minulle riittää tämä. En kaipaa enempää.Antti Haanpää / Yle

Ruotsalaisen taidekorkeakoulun opettaja lyttäsi nuoren Anna Retulaisen maalauksen. Retulainen ei sanoista katkeroitunut, vaan ne kannustivat tekemään entistä enemmän töitä. Vuosikymmeniä myöhemmin hänestä tuli taidemaalari, joka on yhtä värikäs kuin hänen kukoistava siirtolapuutarhansa.

Sadekuurot väistymässä

Pilvisyys on päivällä vaihtelevaa. Sadekuuroja tulee paikoin maan keskivaiheilla, mutta enimmät sateet painottuvat Lappiin. Lännestä virtaa väliaikaisesti viileämpää ilmaa ja lämpötilat nousevat enimillään reiluun 15 asteeseen.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Source Link yle.fi