Banner Before Header

Herätys: Paljon matkustajia Venäjältä käännytetty rajalta | Kunta-alan neuvottelut jatkuvat | Sähköautojen latausasemat lisääntyvät

Rajavartiosto on estänyt useiden satojen matkustajien pääsyn Venäjältä Suomeen tänä vuonna

Suomen ja Venäjän välinen raja on ollut yli kaksi vuotta suljettuna koronarajoitusten takia. Kun Venäjä helmikuussa hyökkäsi Ukrainaan, alkoi Suomeen pyrkivien määrä kasvaa. Rajavartiosto kuitenkin käännytti suuren määrän takaisin Venäjälle, kun oikeata syytä saapua Suomeen ei löytynyt.

Kunta-alan neuvottelut jatkuvat tänään

Sovittelulautakunnan puheenjohtaja Elina Pylkkänen piti tiedotustilaisuuden.
Sovittelulautakunnan puheenjohtaja Elina Pylkkänen kertoi 10. toukokuuta sovintoesityksestä, joka hylättiin. Sopua haetaan nyt uudelleen.Silja Viitala / Yle

Kunta-ala jatkaa työmarkkinasolmunsa avaamista tänään. Neuvotteluiden pohjana toimii sovittelulautakunnan viime kuussa tekemä sovintoesitys. Sen mukaan kuntatyöntekijät saisivat kolmevuotisen työehtosopimuksen ja viisivuotisen palkkaohjelman.

Sähköautojen latausverkosto kasvaa tänä kesänä vauhdikkaasti

K-latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff latauspisteellä
K-lataus aikoo jopa tuplata latausasemiensa määrän tänä vuonna. K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff esitteli latauspistettä Espoon Lähderannassa. Lotta Laakso / Yle

Suomeen nousee tänä vuonna jopa satoja uusia, suuritehoisia sähköautojen latausasemia. Kiivaimmin latauspaikkoja pystyttävät S-ryhmä ja Kesko. Kesko kertoo, että alkuvuonna sen K-latausasemilta ladatulla sähköllä ajettiin jo lähes seitsemän miljoonaa kilometriä.

Suomenukrainalainen Olha Bila kerää rahaa sodasta kärsiville lapsille leipomalla

Ukrainan lipun värinen kakku.
Vantaalaisen Olha Bilan terveyskakku, jossa ei ole gluteenia eikä lisättyä sokeria.Fiksukakku

Sodan syttyminen Ukrainassa oli vantaalaiselle Olha Bilalle henkisesti rankka kokemus. Helpottaakseen tuskaansa hän alkoi valmistaa tilauksesta Ukraina-aiheisia kakkuja. Tuotot hän lahjoittaa kotimaahansa hyväntekeväisyyteen.

Etelässä aurinkoista, pohjoisessa pilvisempää

Maanantain sääkartta.
Yle

Maanantaiaamu on maan etelä- ja keskiosassa aurinkoinen. Pohjoisessa on pilvisempää. Lämpötila on enimmäkseen 10 asteen vaiheilla, mutta päiväksi lämpenee enimmäkseen 15 ja 20 asteen välille. Sää jatkuu päivälläkin aurinkoisena etelä- ja keskiosissa maata.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Source Link yle.fi