Banner Before Header

Herätys: Puolalaisnaiset saivat tarpeekseen tiukasta aborttilaista, pikaruokajätit kiinnostuneita suomalaisesta lihasta, koreografi otti lapsensa mukaan töihin

Puolalaiset naiset saivat tarpeekseen tiukasta aborttilaista – “Haluan, että tyttärelläni ja hänen ystävillään on vapaus päättää kehostaan”

Yhä useammat naiset ovat hakeutuneet ulkomaille tekemään raskaudenkeskeytyksen sen jälkeen, kun Puola kiristi maan aborttilakia tuntuvasti. Euroopan parlamentti arvostelee Puolaa liian tiukasta aborttilainsäädännöstä.

Kelpaako suomalainen tai Suomessa jalostettu liha pikaruokaan?

Suomessa ensimmäisen ravintolansa avannut Kentucky fried chicken on kertonut tuovansa käyttämänsä kananlihan Puolasta. Kuva: AOP

Suurten pikaruokaketjujen suosion yksi osatekijä on se, että niiden tuotteet ovat varsin samanlaisia kaikkialla maailmassa. Muun muassa tämän takia ketjut ovat myös raaka-ainehankinnoissaan tarkkoja.

Tanssintekijä Jarkko Mandelin on ottanut lapsensa mukaan työntekoon

Kulttuurivieras Jarkko Mandelin tyttärensä kanssa. Kuva: Antti Haanpää / Yle

Koreografi, kulttuurivieras Jarkko Mandelin pyörittää nelilapsista perhettä puolisonsa kanssa. Vanhimmat lapset ovat jo päätyneet Mandelinin akrobaattisiin tanssiteoksiin. Vanhemmat eivät ole Mandelinin mielestä lasten palvelemista tai viihdyttämistä varten.

Yle haastatteli ihmisiä, jotka ovat vaihtaneet nimensä työllistyäkseen paremmin

Ilja Timosen uudesta nimestä on tullut kuittailua. Veli vaati nähdä paperitkin ennen kuin suostui uskomaan sen oikeaksi. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Ilja Timonen vaihtoi venäläisen nimensä suomalaiseksi ja suosittelee samaa kaikille ulkomaalaistaustaisille. Ainakin, jos mielii työllistyä Suomessa. Kyselytutkimuksessa 39 prosenttia henkilöstöalan ammattilaisista sanoi vierasperäisen nimen vaikeuttavan haastatteluun pääsemistä.

Sää kylmenee ja lunta sataa paikoin

Kuva: Ilmatieteen laitos

Sään kylmeneminen jatkuu. Yöllä lähes koko maassa on ollut pakkasta. Aamulla tulee hajanaisia lumisateita maan keskivaiheilla. Päivällä lämpötila kohoaa etelässä vähän plussan puolelle. Lumikuuroja tulee eri puolilla maata, mutta kertymät jäävät vähiin ja monin paikoin aurinkokin näyttäytyy. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Source Link yle.fi