Banner Before Header

Herätys: Ruotsi neuvoo Suomea puuttumaan jengiytymiseen, lahjasiittiöistä on pulaa, Sanna Marin saa hehkutusta omiltaan

Ruotsista tuli murhien ja kranaatti-iskujen keskus, ja näitä virheitä Suomen pitäisi välttää – ruotsalaisekspertti: “Me olimme naiiveja”

Ruotsi on epäonnistunut niin poliisin toiminnassa, kouluissa kuin kotouttamisessa, sanovat ruotsalaiset asiantuntijat. Heillä on vinkki Suomelle: ottakaa jengiytymisen varhaiset signaalit vakavasti.

Terroriuhka Euroopassa yhä korkealla, EU varautuu

EU:n terrorismin torjunnan koordinaattori Ilkka Salmi Ykkösaamun vieraana. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Euroopassa on edelleen jihadistista uhkaa, vaikka äärijärjestö Isisin Islamistinen kalifaatti on kukistunut Syyriassa ja Irakissa. Isis rohkaisee verkossa voimakkaasti sekä kotikutoista radikalisoitumista että iskuja, sanoo EU:n terrorismin torjunnan koordinattori Ilkka Salmi.

Minna Minkkinen luovutti kymmeniä munasoluja, ja nyt oma vaimo on raskaana lahjasiittiöiden ansiosta – ”Tämä tuntuu vastalahjalta”

Äitiyspakkaus on jo avattu. Lisäksi Minkkiset ovat saaneet ystäviltään kassikaupalla vauvanvaatteita, eikä ostettavaksi ole jäänyt paljoakaan. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Naisparien ja etenkin itsellisten naisten määrä julkisen puolen hedelmöityshoidoissa on suuri. Tällä hetkellä siittiöt riittävät juuri ja juuri, mutta lähetemäärät ovat kasvussa. Tamperelaisessa Minkkisen perheessä eletään onnellista odotuksen aikaa.

Sanna Marin saa silkkaa hehkutusta omiltaan – Ylen kysely kertoo puheenjohtajan suosiosta SDP:n sisällä

Sanna Marin saa kiitosta demarivaikuttajilta. Kuvassa SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm, puheenjohtaja Sanna Marin ja 1. varapuheenjohtaja Niina Malm. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Yle pyysi demarivaikuttajilta arvioita pääministeri Sanna Marinin onnistumisesta tehtävässään. Viime aikojen kohuista huolimatta valtaenemmistö antaa Marinille kiitettävän arvosanan. Demarivaikuttajien mielestä Marin ei ole vienyt SDP:tä liiaksi vasemmalle.

10 minuutin pikatesteistä ehdotetaan ratkaisua koronatestauksen ongelmiin

Pikatestejä myyvät myös tavalliset päivittäistavarakaupat. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Koronatestausmääriä halutaan nostaa nykyisestä. Koronatestien määrä laski voimakkaasti syyskuun jälkeen, kun lieväoireisten rokotettujen testaamisesta luovuttiin. Nyt testausmäärät ovat paikoin liiankin alhaalla. Ratkaisuksi ehdotetaan vähemmän työläiden antigeenitestien käytön lisäämistä.

Sää kylmenee

Lauantaina päivällä sää on etelässä poutaista, osin selkeääkin. Pohjoisessa ja idässä on pilvistä ja paikoin sataa vähän lunta. Kylmää ilmaa alkaa virrata pohjoisesta Suomeen, mutta maan etelä- ja keskiosassa on vielä yleisesti lämpöasteita. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Kuva: Ilmatieteen laitos

Source Link yle.fi