Banner Before Header

HIFK naarasi huippuvahvistuksen – maajoukkuemiehen meriittilistaa ylistetään: ”Kovin cv ikinä?”

Jalkapalloliigassa pelaava Helsingin IFK on tehnyt sopimuksen meritoituneen ja MM-kisoissakin torjuneen portugalilaismaalivahdin Beton kanssa. Beto, 39, on pelannut pitkällä urallaan muun muassa Portugalin, Espanjan ja Turkin liigoissa.

Beton edustamista seuroista nimekkäimpiä ovat portugalilaiset Porto ja Sporting sekä espanjalainen Sevilla, jossa maalivahti juhli kolmesti Eurooppa-liigan voittoja vuosina 2014, 2015 ja 2016. Portossa hän juhli sekä Eurooppa-liigan että Portugalin liigan voittoa vuonna 2011.

– On tärkeää, että joukkueessa on tähtiä. Ja hän on ehdottomasti tähti. Myös liigan kannalta on varmasti hienoa saada näin iso pelaaja mukaan, HIFK:n portugalilaispäävalmentaja Bernardo Tavares sanoi tiedotteessa.

Beto on edustanut Portugalin maajoukkuetta kolmesti MM-kisoissa ja kerran EM-kisoissa. Hän pelasi vuoden 2014 MM-kisoissa kahdessa ottelussa. Kansojen liigan voittoa hän juhli maansa paidassa vuonna 2019.

Maalivahti kertoi tuntevansa HIFK:n valmentajan Tavaresin ja portugalilaisen maalivahtivalmentajan Roberto Rivelinon.

– Arvostan, että seura on osoittanut luottamusta ja halunnut minut mukaan. Olen siksi innostunut ja hyvin tyytyväinen. Tämä on minulle uudenlainen mahdollisuus ja uusi kokemus, Beto sanoi.

Maalivahtitähden naaraaminen Helsinkiin ilahdutti jalkapalloseuraajia Twitterissä.

– Veikkausliigan kovin cv ikinä? eräs käyttäjä pohti.

– Himmeni HJK:n ja Aki Riihilahden tähti aika kepeästi tämän rinnalla. Congrats HIFK tästä saaliista. Veikkausliigan kovin signaus helposti, toinen ylisti.

– Beto on irti, naulasi kolmas viitaten Antti Tuiskun hittikappaleeseen Peto on irti.

Veikkausliigakausi alkaa lauantaina 2. huhtikuuta.

Source Link is.fi