Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_06d597496d746c1286f7a048eea83c3e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

HIFK voitti jälleen selkä seinää vasten, asiantuntijan mukaan Kiekko-Espoo turhautui – Suomen mestaruus ratkeaa vasta viidennessä finaalissa – Uutisalue

Kiekko-Espoolla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus neljännessä finaalissa, mutta Helsingin IFK tasoitti finaalisarjan 2–2:een ja venytti SM-kullan ratkaisun viidenteen eli viimeiseen otteluun.

Hallitseva mestari Kiekko-Espoo voitti kaksi ensimmäistä finaalia selkein lukemin, mutta pakkovoiton edessä ollut IFK on ollut kahdessa viimeisimmässä kohtaamisessa vahvempi. Nyt helsinkiläiset voittivat kotihallissaan Pirkkolassa lukemin 4–1.

Edellisessä ottelussa loukkaantunut Matilda Nilsson oli HIFK:n kokoonpanossa ja nousi jälleen tärkeään rooliin. Hän teki avauserässä IFK:n 1–1-tasoitusosuman.

IFK:n päävalmentaja Saara Niemi oli saanut tauottua joukkueeseensa kovaa taistelutahtoa. Toista erää oli pelattu alle puoli minuuttia, kun Julia Liikala laukoi IFK:n 2–1-johtoon Michaela Pejzlovan syötöstä. Sama tehokaksikko vastasi 3–1-lukemista kolmannessa erässä. Liikalan ja Karoliina Rantamäen rakentaman hyökkäyksen viimeisteli tshekkivahvistus Pejzlova.

Ottelua oli jäljellä alle kymmenen minuuttia, kun Kiekko-Espoo joutui hetkeksi kahden naisen alivoimalle Kiira Yrjäsen ja Nelli Laitisen peräkkäisten jäähyjen takia.

– Kiekko-Espoon pelistä paistaa turhautuminen. IFK on pelannut todella kypsästi ja jämäkästi, eikä ole passivoitunut johtoasemasta huolimatta, asiantuntija Anniina Rajahuhta sanoi Yle Puheen lähetyksellä.

Kiekko-Espoo piti kuitenkin pintansa alivoimalla. Se pelasi viimeiset minuutit ilman maalivahtia ja pääsi lähelle kavennusta Kiira Yrjäsen ja Emmi Rakkolaisen yrityksillä, mutta verkko ei heilunut.

Michaela Pejzlova sai kiekon haltuunsa ja sinetöi vielä tyhjään maaliin loppulukemiksi 4–1.

Mestaruus ratkeaa huomenna sunnuntaina Kiekko-Espoon kotihallissa Tapiolassa.

HIFK:n tähtipelaaja selvisi ilman isompaa loukkaantumista: ”Pelilupaa lauantaille ei vielä tullut, mutta pientä vihreää valoa”

Mitä tapahtui HIFK:lle? Vielä kuukausi sitten joukkue kiusasi Kiekko-Espoota, asiantuntija kertoo syyt romahdukselle finaalisarjassa

Kiekko-Espoo jyräsi jälleen selvään voittoon – mestaruus katkolla keskiviikkona: ”Ottelusarja on vielä käännettävissä”