Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4da323901709e33407c4ade312ce5bd7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HIFK:n entinen urheilutoimenjohtaja yllätti valmennuspestillään – kohteena urheilun valkopesusta syytetty maa – Uutisalue
Banner Before Header

HIFK:n entinen urheilutoimenjohtaja yllätti valmennuspestillään – kohteena urheilun valkopesusta syytetty maa

Porvoolainen Mika Lönnström, 48, toimi neljä vuotta HIFK:n jalkapallon urheilutoimenjohtajana, mutta jäi huhtikuun alussa sivuun tehtävästä. Lönnström veti henkeä muutaman kuukauden, mutta päätti jatkaa lajin parissa. Tällä kertaa valmennustehtävissä, jossa hän työskenteli ennen HIFK:n pestiään.

Lönnström on solminut sopimuksen Saudi-Arabian kolmannella sarjatasolla pelaavan Al Bukiryah FC:n kanssa. Lönnström toimii ruotsalaisen Glenn Ståhlin kakkosvalmentajana. Joukkueen pre season käynnistyy kahden viikon päästä Turkissa.

– Saudi-Arabiassa on yli 40 astetta lämmintä, joten siellä ei pysty harjoittelemaan, Lönnström sanoo.

Sarja käynnistyy syyskuun lopussa.

Lönnströmillä oli viritys myös afrikkalaisseuraan, mutta se ei toteutunut. Lönnström on valmentanut aikaisemminkin ulkomailla: Thaimaassa, Tansaniassa ja Slovakiassa.

Lönnström suuntaa maahan, joka on kerännyt viime aikoina valtavasti kritiikkiä heikon ihmisoikeustilanteensa takia. Samoin Saudi-Arabiaa on syytetty urheilun käyttämisestä propagandatarkoituksiin.

Esimerkkinä tästä on mainittu maassa järjestetty formula ykkösten osakilpailu ja uusi golfin ammattilaissarja LIV. Jalkapallon puolella suurin kohu nousi, kun saudiarabialainen investointirahasto osti valioliigaseura Newcastlen.

Source Link is.fi