Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b24b5025d52a54813b8f760adbb21959, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hiihdon olympiavalintasopassa pelätty tieto: Planican kisa­viikonloppua ei korvata – tätä se tarkoittaa – Uutisalue

Hiihdon olympiavalintasopassa pelätty tieto: Planican kisa­viikonloppua ei korvata – tätä se tarkoittaa

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti keskiviikkona, ettei perutulle Planican maailmancupin kisaviikonlopulle ole löydetty korvaavaa järjestäjää.

Suomen maajoukkueelle uutinen on harmillinen. Maastohiihdon olympiakiintiössä on vielä tilaa yhdelle nais- ja mieshiihtäjälle. Paikat täytetään viimeistään 24. tammikuuta.

Olympiakoneeseen ovat tyrkyllä naisista vielä Jasmin Kähärä ja Riitta-Liisa Roponen. Miehissä viimeisestä paikasta taistelevat Remi Lindholm, ja Markus Vuorela, mahdollisesti myös Lauri Lepistö.

Planican kisaviikonloppu olisi ollut viimeinen paikka antaa näyttöjä olympialaisia ajatellen.

Lue lisää: Seitsemän hiihtäjää valittiin Pekingin olympialaisiin – Riitta-Liisa Roposen ja Remi Lindholmin kohtalo vielä auki

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kertoi maanantaina IS:lle, miten olympiavalinnat tehdään, jos Planican kisoille ei löydy toista järjestyspaikkaa.

– Sitten ei ole enää näytönpaikkoja kansainvälisesti, kun käytännössä ei ole enää mitään kisoja missä voi näyttöjä antaa. Silloin huippu-urheiluyksikkö valitsee joukkueet tähän mennessä annettujen näyttöjen perusteella, sanoi Pasanen.

Pasasen mukaan tilanne on tässä tapauksessa ikävä, mutta sille ei voi mitään.

– Jos et ole terveenä tai pysty hiihtämään silloin kun kisoja on, niin silloin sille ei tässä tilanteessa sitten enää voi mitään, kun ei ole enää mitään kansainvälisiä kisoja tulossa ennen olympialaisia.

Uutinen on harmillinen etenkin Roposelle ja Vuorelalle, joilla ei ole kunnon näyttöjä tämän kauden kilpailuista.

Planicassa oli tarkoitus kilpailla perinteisen sprintti ja yhdistelmäkilpailut.

Source Link is.fi