Banner Before Header

Hiihtotähti vietiin sairaalaan rajun kaatumisen jälkeen – ”hengenvaarallinen” sprinttilatu sai rajua kritiikkiä Ruotsissa

Ruotsalaiset huippuhiihtäjät availivat perjantaina kauttaan Jällivaarassa, jossa kilpailtiin sprinttimatkalla. Päivän suurimmaksi puheenaiheeksi muodostui jyrkkiä mutkia sekä jäisiä kohtia sisältänyt hiihtorata.

Perjantain aikana nähtiin useita kaatumisia, joista pahin tapahtui Oberstdorfin MM-kisojen kaksinkertaiselle maailmanmestarille Jonna Sundlingille. 26-vuotias hiihtäjä johti omaa puolivälieräänsä, kun hän hiihti alamäessä jäisen kohdan yli ja kaatui kovassa vauhdissa.

Kättään loukannut Sundling vietiin kisapaikalta sairaalaan röntgenkuviin. Expressenin mukaan hän selvisi onnekkaasti ilman luunmurtumia. Maajoukkueen lääkärin Jan Wallin mukaan ei ole vielä varmaa, pystyykö ainakin peukaloaan loukannut Sundling osallistumaan ensi viikonlopun maailmancup-avaukseen Rukalla.

Sundlingin kanssakilpailijat kommentoivat happamaan sävyyn perjantain olosuhteita.

– Huomasin sen jäisen kohdan, johon Jonna kaatui jo lämmittelyssä. Liukastuin siinä. Jos sitä ei ollut nähnyt, se oli tosi hankala paikka, toiseksi päivän kilpailussa sijoittunut Johanna Hagström totesi Expressenille.

– Tuollainen kohta on hengenvaarallinen. Kun siihen kohtaan ajautuu, ei mitään ole tehtävissä. Sukset menevät vain alta.

Miesten kisassa Gustaf Aflodal kaatui puolivälierissä samassa kohdassa kuin Sundling.

– Täytyy ihmetellä mitä ajatellaan, kun laitetaan radalle noin hurjan tiukkoja mutkia. Reitti menee niin jäiseksi saman tien, päivitteli Aflodal.

Jällivaaran naisten sprintin voittoon hiihti Anna Dyvik ja miesten kisassa voittoa juhli Johan Häggström.

Source Link is.fi