Hiihtotähtiä uhkaa yllättävä sääilmiö Pekingin olympialaisissa: ”En ole koskaan kokenut sellaista”

Tulevien talviolympialaisten hiihtolajit kisataan Kiinan Zhangjiakoussa noin 1 800 metrin korkeudessa. Kuyangshu Nordic Center and Biathlon Center, jossa hiihtokilpailut järjestetään, sijaitsee noin 180 kilometrin päässä Pekingin kisakeskuksesta.

Ruotsin maajoukkueen hiihtäjät ja taustajoukot kertoivat Expressenin julkaisemassa haastattelussa maanantaina odottavansa poikkeuksellisia äärioloja Kiinassa.

Luvassa on heidän mukaansa korkean ilmanalan mukana kylmien lämpötilojen lisäksi mm. erittäin kovaa tuulta ja aavikkohiekkaa.

– On ihan selvää, mistä puhutaan. Pitää valmistautua siihen, että siellä on kylmää ja armotonta, jottei joudu shokkiin kun saapuu paikalle, Jens Burman sanoi lehdelle.

Varsinaiset pakkaslukemat lienevät pahimmillaan vain hieman alle 10 miinusasteen, mutta 1 800 metrin korkeudessa kova tuuli tekee mahdollisista pakkasoloista todella purevat.

Kovat tuulet tuovat ajoittain hiekkaa aina Gobin autiomaalta saakka.

– Hiekkamyrsky? Se olisi jotain uutta ja sellaista, mitä en ole ennen kokenut. Edessä on haasteita, Burman sanoi.

Ebba Andersson sanoo, että hän ei vielä voi kantaa huolta olympiaoloista liiaksi, koska sitä ennen riittää vielä roimasti muuta mietittävää. Luvassa on joka tapauksessa jotain ennen kokematonta.

– Jos hiekkamyrsky iskee niin se olisi minulle aivan uutta. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, joten en tiedä, mitä odottaa. Olot ovat tietysti kaikille samat. On tärkeää ottaa hyvät lasit mukaan!

Pekingin talviolympialaisten maastohiihtokilpailut alkavat 5. helmikuuta ja päättyvät kisojen viimeisenä päivänä, 20. helmikuuta.

Source Link is.fi