Banner Before Header

Hikipätsi ei helpota, +30 rikki – katso, missä on kuuminta juuri nyt

Juhannuksen hellekelit eivät ole kaikkoamaan päin, vaan lämmintä keliä on luvassa Suomeen myös kesäkuun viimeisellä viikolla.

Kainuusta Koillismaalle sekä Itä- ja Pohjois-Lapissa lämpötilat vaihtelevat 19–25 asteessa, muualla Suomessa liikutaan alkuviikosta 25–30 asteen välillä.

Pysyvien hellekelien takana on sulkukorkeapaine, joka on hidasliikkeinen, laaja ja tyypillisesti aurinkoinen korkeapaine.

Maan eteläosiin on Ilmatieteen laitoksen toimesta annettu varoitus erittäin tukalasta helteestä. Tukalasta helteestä varoitetaan maan keskiosissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa.

Lue lisää: Suomen ylle muodostui sääilmiö, jolla on hyvin tukalat seuraukset

Ilmatieteen laitoksen avoimeen dataan perustuvan lämpötilataulukon mukaan Helsingin Kaisaniemessä päästiin aamulla puoli yhdeksältä jo 27 lämpöasteeseen. 26 asteen raja ylittyi Lappeenrannan lentoasemalla.

Kello 13 aikaan 30 asteen raja oli ylittynyt jo useilla paikkakunnilla.

Alla olevasta taulukosta näet, missä on lämpimintä juuri täällä hetkellä. Taulukko päivittyy automaattisesti joka minuutti.

Entä mikä havaintoasema on toimittanut tänään päivän kuumimmat lukemat? Katso alla olevasta taulukosta, missä on ollut tänään lämpimintä.

Source Link is.fi