Banner Before Header

Hirmutulos oli ”kiitettävä suoritus” – näin Urheilukoulu palkitsi Eemil Helanderin Cooperin testin ennätystuloksesta

Varusmiespalvelustaan suorittava 20-vuotias kestävyysjuoksija Eemil Helander säväytti viime viikolla juoksemalla Puolustusvoimien Urheilukoulun Cooperin testissä tuloksen 4 255 metriä.

Helanderin hirmutulos 12 minuutin juoksussa on Urheilukoulun uusi virallinen ennätys.

Tuollaisesta suorituksesta tietysti palkitaan – Helander tosin ei saa poikkeuksellisesta tuloksestaan minkäänlaista erikoispalkintoa. Hänelle myönnettiin tuloksesta yksi kuntoisuusloma eli ”kuntsari”.

– Kuntoisuusloma myönnetään kiitettävästä suorituksesta. 3 000 metrin saavuttaminen tarkoittaa kiitettävää suoritusta ja siitä myönnettävää yhtä kuntoisuuslomaa. Minulla ei ole tietoa, että olisi jotakin muuta annettu, Urheilukoulun johtaja, everstiluutnantti Riku Hartikainen kertoi.

Helander kertoi aikaisemmin Ilta-Sanomien haastattelussa, miten aikoo ylimääräisen lomansa käyttää.

– Urheilujuttuihin varmasti. Talvella on tulossa juoksuleirejä ja muuta, hän sanoi.

Lue lisää: Eemil Helander, 20, teki Cooperin testissä uuden Puolustusvoimien ennätyksen – näin hän käyttää saamansa palkinnon

Helander juoksi ennätyksen Nastolan Pajulahti-hallissa Urheilukoulun kovimmassa tasoryhmässä. Toiseksi paras tulos oli noin 4 000 metriä.

– Sai siinä vähän ohitella ja kierrellä. Aikaisemmin juosseet varusmiehet olivat jääneet seuraamaan ja kannustivat hurjasti. Siitä ei jäänyt kiinni, Helander kertoi ennätysrykäisystään.

Varusmiesten kuntoutustilastoja on seurattu vuodesta 1975 lähtien.

Source Link is.fi