Banner Before Header

Hirmuvireinen Juuse Saros ihastuttaa NHL:ssä – toimittaja latasi tiskiin hurjat luvut

Nashville Predatorsin Juuse Saros on viimeistään kuluneella kaudella nostanut itsensä NHL:n ehdottomaan maalivahtieliittiin.

Saroksen pitkäaikainen huippuvire on viime aikoina aiheuttanut entistä enemmän keskustelua siitä, taisteleeko suomalainen kauden lopussa jopa liigan parhaan maalivahdin Vezina-palkinnon voitosta.

Loppiaisena Saros teki kauden torjuntaennätyksensä, kun hän pysäytti peräti 46 Los Angeles Kingsin laukausta, kun Predators voitti 4–2.

Predatorsia seuraava The Athleticin toimittaja Adam Wingan nosti ottelun jälkeen esiin Saroksen tilastot, jotka on pohjoisamerikkalaiseen tyyliin rajattu hyvin tiukasti: mukana ovat Saroksen 51 viimeisintä starttia.

Tilastot tuolta ajalta ovat joka tapauksessa vakuuttavaa luettavaa: eniten voittoja (34) ja paras torjuntaprosentti vähintään kymmenen ottelua torjuneista (93,4).

Perinteisiin sekä edistyneisiin tilastoihin keskittyvän palvelun Natural Stat Trickin mukaan Saros on tällä ajanjaksolla myös päästänyt 42,19 maalia vähemmän kuin mihin NHL-maalivahdit ovat keskimäärin pystyneet.

Viimeisimmistä yhdeksästä ottelustaan kahdeksan voittoa torjunut Saros sai Kings-ottelun jälkeen kehuja Predatorsin valmentajalta John Hynesiltä.

– Tuota tarvitaan. Joukkueet, jotka voittavat paljon, eivät voi olla parhaalla tasollaan joka ilta. Parhaat joukkueet tarvitsevat loistavaa maalivahtipeliä. Hän on avainjätkä meille, ja hänen tasaisuutensa on ollut aika vaikuttavaa, Hynes sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Source Link is.fi