Banner Before Header

HJK:lta painava viesti faneille – joudutaanko Helsingissä pelaamaan tyhjille katsomoille?

Veikkausliigaseura HJK vetoaa kannattajiensa käyttäytymiseen tiedotteessaan.

Hallitseva Suomen mestari on kohdannut vuoden sisään ikäviä ylimääräisiä kustannuksia, kun seuran kannattajat ovat tuoneet otteluihin soihtuja ja ilotulitteita.

Viime kaudella toimistolle tuotiin mojovat laskut sekä Uefalta että Palloliitolta.

– HJK joutui maksamaan lähes 30 000 euron arvosta sakkoja viime kaudella katsomossa käytettyjen soihtujen vuoksi. Uefa rankaisi Klubia europelien soihduista yhteensä 20 250 euron edestä, Palloliiton eli Veikkausliiga-pelien osuus oli 9 700 euroa, helsinkiläiset luettelivat tiedotteessa.

Tälläkään kaudella Klubi ei ole selvinnyt ilman muistutuksia. HJK kertoo Palloliiton kurinpitolautakunnan rangaisseen seuraa 2 500 euron edestä Ilvestä vastaan käydyn harjoitusottelun ja Honkaa vastaan pelatun liigaottelun tapahtumista.

– HJK arvostaa suuresti Klubipäädyn otteluihin luomaa upean äänekästä tunnelmaa, mutta suhtautuu vakavasti häiriökäyttäytymiseen. Myös viranomaiset ovat olleet ilmiöstä huolissaan, ja osapuolet ovat neuvotelleet järjestyshäiriöistä tiiviisti. Porttikiellot ovat harkinnassa, ja viranomaiset ovat väläytelleet vielä ikävämpiä sanktoita, kuten tifojen kieltämistä tai tyhjille katsomoille pelaamista, seura varoittaa.

Source Link is.fi